Bilećanin ulovio soma od 30 kilograma

BILEĆA - Bilećanin Aleksandar Denda ulovio je na Bilećkom jezeru soma dugačkog oko 1,80 metara i teškog više od 30 kilograma.

Pas ugledao slijepca i vratio se da pomakne granu s puta

Psi su poznati kao životinje velikog srca, a video koji se pojavio na Twitteru upravo to i dokazuje. Dok je šetao nogostupom u društvu svoje vlasnice, kamera je uhvatila psa ...

Rijetki snimci sniježnih leoparda

Porodica sniježnih leoparda je tokom zime i proljeća u više navrata snimljena u Rezervatu Xitianshan u Kini. Ovakvi su snimci inače vrlo rijetki.

Sina čuvenog lovca na krokodile zmija ugrizla za lice

Robert Irvin, sin pokojnog lovca na krokodile Stiva Irvina, sve više liči na svog oca. I njega zanimaju divlje životinje, pa je odlučio da snimi dokumentarac o njima ...

Kit zalutao u Jadransko more, viđen kod Šibenika

U vodama kod ostrva Žirje nedaleko od Šibenika jutros je viđen kit.

Delfin prišao čovjeku kod Pelješca i pomazio se s njim

Dok ljudi plaćaju velike svote kako bi zaplivali pored delfina i pomazili ih, porodica Duspara je to u četvrtak doživjela sasvim spontano u Kučištima na poluostrvu Pelješcu.

Snimila neobično stvorenje, niko ne zna o čemu je riječ

Amerikanka koja je u šetnji prirodom naišla na čudnu vrstu s dugim udovima obratila se za pomoć na društvenoj mreži TikTok.

Čudo iz Zagreba: Prohodalo leglo "otpisanih" nepokretnih štenaca

Iz Zagreba je danas stigla priča o četiri odbačena šteneta koja nisu mogla stati na noge, a sada, nakon rehabilitacije, koračaju u srećniju budućnost.

Pronašli morsko čudovište, riba kanibal sa zubima dugim tri ...

Radnici ruskog prirodnog rezervata su uz obalu Beringova ostrva pronašli zubato čudovište iz morskih dubina.

Zaboravljene vrste riba ponovo plivaju italijanskim morem

Život u Sredozemnom moru i drugim italijanskim morima, ponovo je oživio, kvalitet vode se popravio, a neke od zaboravljenih vrsta riba približile su se obali, gdje su nekada ...

Pet tipova pasa koji su naročito osjetljivi na štetne sunčeve zrake

Pse takođe treba zaštititi od štetnog sunčevog zračenja, a neki psi posebno su osjetljivi. Pripazite kada svog ljubimca vodite sa sobom na plažu ili u šetnju po suncu.

U supermarketu pronađena egzotična žaba veličine ljudskog palca

U jednom supermarketu u Velsu nedavno je pronađen primjerak egzotične, minijaturne vrste žabe za koju se smatra da je u Veliku Britaniju dospjela čak iz Južne Amerike.

"Najezda" meduza sa pipcima dužim od 100 metara

Neke plaže na sjeveroistoku SAD ovog vikenda ne strepe više samo od kovida, već moraju i da se suprotstave nepoželjnom posjetiocu - meduzi "lavovska griva".

U hrvatskom moru primijećena rijetka vrsta kita

U Omiškom zalivu u Hrvatskoj uočen je kit perajar, rijetka vrsta kojoj je najbliži srodnik plavi kit i poslije njega sljedeća najveća životinja na Zemlji.

Umrla najstarija mačka na svijetu

Najstarija mačka na svijetu, Rabl uginula je u 32. godini. Rabl je njena vlasnica Mišel Heritedž iz engleskog Eksetera dobila na poklon za svoj 20. rođendan, prenosi "Daily ...