U berlinskom zoo-vrtu rođena rijetka vrsta pande, još nije dobila ime

Rijetka crvena panda rođena je u zoološkom vrtu u Berlinu, samo nekoliko mjeseci nakon što su njeni roditelji stigli iz Indije, saopštio je zoološki vrt.

Kurban pobjegao od vlasnika i utrčao u restoran

Prvog dana Kurban-bajrama u turskoj provinciji Bartin zabilježen je nesvakidašnji prizor.

Uginuo prvi pas obolio od korone u SAD

Badi, 7-godišnji njemački ovčar, prvi pas u SAD kod koga je dijagnostikovan kovid-19, uginuo je nedavno na Stejten Ajlandu u Njujorku, nakon trimesečne borbe sa bolešću ...

Ovaj pas ima najveću njušku

Svaki pas ima neku fizičku karakteristiku koja ga izdvaja od drugih, bio to dugi vrat, spušteno oko ili kratak rep, a ruski hrt Eris zaista ima jednu specifičnu osobinu ...

Dino Haračić uzgaja bh. autohtonu rasu pasa: Tornjak priraste za srce

SARAJEVO - Ne znam kako je živjeti bez životinja, psi su oduvijek u našem dvorištu. Otac se bavio uzgojem tornjaka, pa mogu reći da mi je utkao ovu pasminu u lifestyle, a ...

Potraga za odbjeglim kraljevskim pitonom

ZAGREB - U Zagrebu je nestao kraljevski piton iz dvorišta vlasnice i još nije pronađen.

Velike mačke obilježavaju svoj dan, tigrovi na ivici opstanka

Svjetski dan tigrova obilježava se svakog 29. jula od 2010. godine, sa ciljem da se ukaže na stepen njihove ugroženosti. Statistika pokazuje da je broj tigrova, od početka 20 ...

Veliki psi u šetnji samo s brnjicom i na kratkom povocu

BANJALUKA - Pas već vijekovima važi za najboljeg čovjekovog prijatelja, ali nerijetko se desi da zbog neodgovornosti vlasnika ili nepažnjom ljudi ovaj ljubimac napadne i ...

Mađari od ruske i američke ugrožene vrste stvorili hibrid ribu

Mađarski naučnici objavili su u maju u časopisu Džins da su slučajno stvorili hibrid dvije ugrožene vrste, koji su nazvali "riba".

Psi u 94 odsto slučajeva nanjuše osobu zaraženu virusom korona

HANOVER - Obučeni psi sa preciznošću od 94 odsto mogu da nanjuše da li neka osoba ima virus korona - pokazalo je istraživanje njemačkih naučnika iz Hanovera.

Fantastičan snimak kita u blizini Luštice

Kotorski Institut za biologiju mora objavio je video-snimak na kome se vidi kit perajar u moru, na udaljenosti od jedne milje ispred Ponte Veslo na Luštici.

Rijetka vrsta leopard žabe otkrivena u centralnoj Arizoni

Jedna rijetka vrsta leopard žabe nedavno je pronađena u američkoj saveznoj državi Arizona, van svog uobičajenog staništa.

Orangutanska rođendanska proslava

Velika zakuska priređena je u zoo-vrtu u Pertu u dijelu sa orangutanima. Povod je bio veliki jubilej Sekare, stanovnice vrta koja slavi 30. rođendan.

Psi napali srnu u šumi, spasili je migranti

Migranti koji borave u privremenom prihvatnom centru Blažuj su primijetili povrijeđenu srnu u šumi u okolini centra i reagovavši brzo, spasili je.

Medvjed prošetao starim vlašićkim putem

Nakon buđenja iz zimskog sna medvjedi su odlučili šetati magistralama što je vrlo neobično znajući da oni baš i ne vole susrete s ljudima.