Beogradski zoo vrt bogatiji za crno-bijelu bebu

Beogradski zoo vrt postao je bogatiji za još jednu životinju i to mladunče zebre koje je prije nekoliko dana ugledalo svijet. Za kratak vremenski period postala je glavna ...

Medvjed i mladunčad snimljeni kod Bihaća

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite snimili su neobičan prizor dok su radili na lokalitetu Aerodroma Željava kod Bihaća.

Kod Makarske ponovo snimljen morski pas

SPLIT - Putnici turističkog broda ponovo su snimili morskog psa kod Makarske.

U Pančevu i Novom Sadu zaplijenjeni kajmani, pitoni i iguane

U policijskoj akciji u Pančevu i Novom Sadu zaplijenjeni su primjerci najstrože zaštićenih životinja koje su bile namijenjene krijumčarenju.

Otkriveno najmanje 60 mrtvih foka

ANKORIDŽ - Najmanje 60 mrtvih foka otkriveno je na obalama Beringovog i Čukotskog mora na sjeverozapadu Aljaske, a naučnici pokušavaju da otkriju šta je uzrok njihove smrti ...

Držala medvjeda u stanu pa uhapšena: Mislila sam da je pas

Jedna gospođa iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu.

Roj bubamara širok 129 km prekrio nebo nad Kalifornijom

Ogromna mrlja koja se u utorak pojavila na radaru američke Nacionalne meteorološke službe nije bio kišni oblak nad južnom Kalifornijom, već roj bubamara.

U pakovanju malina pronašli živog guštera

U ambalaži među malinama se nalazio i gušter - ovo je prizor koji zatekao jedan kupac u britanskom lancu trgovina "Sainsbury's", piše portal "LadBible".