NASA raspisala konkurs za astronaute

Američka agencija za kosmičke letove NASA raspisala je konkurs za nove astronaute pošto planira da ponovo šalje do Meseca letelice sa ljudskim posadama.

Lansiran kosmički brod koji će snimiti Sunce sa svih strana

Ka Suncu se kreće kosmički brod "Solarni orbiter" koji bi, prvi put, trebalo da snimi i gornju i donju površinu Sunca, do sada potpuno nepoznate astronomima.

Prva svemirska misija sa posadom u maju?

​SpaceX se sve više približava cilju u okviru kojeg bi letjelica Crew Dragon put kosmosa trebalo da ponese ljudsku posadu. Nakon uspješnog test leta u januaru kompanija je ...

U martu lansiranje prvog slovenačkog satelita

Prvi slovenački satelit, poslije sedmomjesečnog odlaganja, biće lansiran 23. marta, saopštili su danas Univerzitet u Mariboru i Centar Vesolje-SL.

Propao i treći pokušaj Irana da lansira satelit u orbitu

Iran ni treći put nije uspio da lansira satelit u orbitu Zemlje, saopšteno je iz svemirskog odjeljenja u Ministarstvu odbrane ove zemlje.

Ovog vikend nam dolazi Supermjesec: Fenomen koji se rijetko viđa

Za ljubitelje posmatranja neba ovo je idealni vikend. Oni koji uživaju u takvim fenomenima neka obavezno u svoj raspored upišu 9. februar, kada će se na nebu u ranim jutarnjim ...

Novo naučno otkriće: Pluton krije površinu u obliku srca

Nakon detaljnog proučavanja podataka koji su stigli sa sonde "New horizons" stručnjaci su ustanovili šta se događa u poznatoj regiji Tombaug.

Astronaut NASA Kristina Koč postavila novi svemirski rekord

Astronautkinja NASE Kristina Koč oborila je rekord u trajanju boravka u svemiru za žene.