Počeo beogradski sajam automobila

U četvrtak uveče zvanično je počeo 54. Međunarodni sajam automobila u Beogradu koji će trajati do 31. marta.

Ni struja neće spasiti Bubu

Krajem ove godine poslije sedam decenija sa proizvodnih traka će sići posljednja Volkswagen Buba (Beetle) i ništa neće promijeniti tu odluku.

Škoda planira "lansiranje" preko 30 novih modela do 2023.

Škoda planira da postane još veći "igrač" u automobilskoj industriji. Naime, češki proizvođač planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela!

Kia najavila novi crossover

Još uvijek anonimni novitet popuniće ponudu novog Ceeda, a kao i ostali modeli imaće izražen karakter te će se distancirati od ostatka porodice nekim novim dizajnerskim ...

U planu električni Bugatti od 700.000 evra

Već mjesecima se spekuliše o ulasku Bugattija u svijet električnih automobila, a prema posljednjim informacijama to je sve izvjesnije.

Predstavljen Mercedes GLC Coupe za 2020.

Mercedes se polako priprema za Sajam automobila u Njujorku, ali su čelni ljudi kompanije odlučili da nam prije toga premijerno predstave novi GLC Coupe!

Novi Fiat 500 biće električni "urbani Tesla"

Italijanska kompanija potvrdila je da će naredna generacija modela Fiat 500 imati potpuno električni pogon i dolaziće isključivo u toj varijanti.

Hyundai razvija autonomna vozila, pomaže im Yandex

Ruska internet kompanija Yandex i korejski proizvođač automobilskih dijelova Hyundai Mobis namjeravaju sarađivati na izradi programskih i hardverskih rješenja za autonomna ...