Četiri godine od smrti Kemala Montena

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić danas je položio cvijeće na grob Kemala Montena u Aleji velikana na groblju Bare, povodom četvrte godišnjice od njegove smrti.

Njegovanje tradicije ono je što fali našem narodu

DOBOJ - Truba, harmonika, frula, pa čak i violina smatraju se muškim instrumentima, ali ta predrasuda nije spriječila četiri djevojke da, ne samo da ih maestralno sviraju ...

I Mile i Hladno pivo stižu na Arsenal fest

Kultni zagrebački pank rok bend Hladno pivo i njegov frontmen Mile Kekin dolaze na Arsenal Fest 09, koji će se održati od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

Pjesma "Afrika" se vratila kući

Pjesma "Afrika" američke rok grupe "Toto" vratila se svojoj afričkoj kući zahvaljujući zvučnoj instalaciji postavljenoj u pustinji Namib.

Muzička bajka osvojila srca Sarajlija

Banjalučki orkestar "Rock simfonija" nastupio je u subotu veče prvi put u Sarajevu, u klubu "Coloseum". Najava za ovaj koncert privukla je veliku pažnju sarajevske publike ...

Boris Bakalov za "Nezavisne": Svako od nas razmišlja o "roku trajanja" ...

Poznati bend "Ničim izazvan" nedavno je predstavio singl "Kosa" koji je treća neobjavljena numera sa albuma "Aurora". Pjesma "Kosa" govori o susretu čovjeka i smrti gdje on ...

Bouvi najbolji zabavljač u 20. vijeku

Čuveni britanski muzičar Dejvid Bouvi izabran je za najboljeg zabavljača u 20. vijeku, pokazala je anketa televizijske emisije "Ikone", koja se emituje na Bi-Bi-Siju.

Poslušajte zajedničku pjesmu Ramacotija i Fonsija

Italijanski pop veteran Eros Ramacoti i portorikanska zvijezda u usponu Luis Fonsi, koji je poznat po svom hitu "Despacito", objavili su spot za pjesmu "Per Le Strade Una Canzone".