Rusija uspješno testirala raketu presretač

Ruske Aerokosmičke snage uspješno su testirale novu raketu presretača u okviru antibalističke raketne odbrane (ABM), saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Proizvođač pištolja Glok ostvario rekordan prihod

Poznati austrijski proizvođač pištolja Glok ostvario je u 2021, drugu godinu zaredom, rekordne rezultate, pa je tako prihod porastao za 13,9 odsto na 888,8 miliona evra.

Njemačka uspostavlja centar u Slovačkoj za popravljanje naoružanja ...

Njemačka će uspostaviti centar u Slovačkoj za servisiranje i popravku naoružanja koje se isporučuje Ukrajini, rekla je danas njemački ministar odbrane Kristine Lambreht.

Iran razvio prvi hipersonični balistički projektil

Iran je razvio prvi hipersonični balistički projektil, izjavio je general Amir Ali Hadžizadeh, komandant Ratnog vazduhoplovsta elitne Revolucionarne garde Irana.

Iran uspješno lansirao raketu koja može da nosi satelit

Iranska Revolucionarna garda uspješno je danas testirala novi raketu koja može da nosi satelit, objavili su iranski državni mediji, što će najvjerovatnije naljutiti ...

Najveći američki nosač aviona na nuklearni pogon uplovio u Split ...

SPLIT - U Split je jutros oko 8 časova uplovio američki nosač aviona USS George H.W. Bush (CVN-77) na nuklearni pogon, javlja Dalmacija Danas.

Putin: Rusko naoružanje treba stalno unaprijeđivati

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da rusko naoružanje treba stalno unaprijeđivati.

"Orao" obilježio 78 godina postojanja

Vazduhoplovni zavod "Orao" obilježio je danas u Bijeljini 78 godina od osnivanja, a tim povodom služen je parastos za 23 radnika koja su život dala u Odbrambeno-otadžbinskom ...

U Split uplovljava jedan od najvećih američkih nosača aviona na ...

​SPLIT - Idući mjesec u luku Split uploviće američki nosač aviona USS George H.W. Bush (CVN-77) na nuklearni pogon.

Stoltenberg posjetio američki nosač aviona u Jadranskom moru

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg posetio je nosač aviona američke mornarice "Džordž H.V. Buš", koji se trenutno nalazi u Jadranskom moru, saopštio je NATO.

Mađari dobili najsavremenija njemačka borbena vozila

Mađarska vojska dobila je prve primjerke novih borbenih vozila Links KF41.

Nizozemska ulaže 3.5 milijardi evra u vojne nabavke

Vlada Nizozemske uložiće do 3.5 milijardi evra u vojne nabavke, saopštilo je Ministarstvo odbrane, u zaokretu politike nakon što je Rusija pokrenula vojnu akciju u Ukrajini.

Medvedev: Rusija će masovno proizvoditi bespilotne letjelice

MOSKVA - Rusija će pokrenuti masovnu proizvodnju bespilotnih letjelica, jer su se pokazale veoma efikasnim u vojnoj operaciji u Ukrajini, rekao je danas zamjenik predsjednika ...

Kina predstavila zastrašujuće novo oružje

PEKING - Bila je to 73. godišnjica Komunističke partije od osnivanja Narodne Republike Kine. I nije bila slučajnost da je njen arsenal ofanzivnih raketa "nosač-ubica" zauzeo ...

Najveći proizvođač oružja na svijetu pokrenuo biznis u regionu

ZAGREB - Najveći proizvođač oružja na svijetu, američki Lokid Martin, osnovao je početkom ove nedjelje podružnicu u Hrvatskoj sa osnovnim kapitalom od 1,7 miliona dolara.