eSport i igrice

Igrica "Forza Horizon 4" se povlači iz prodaje

Igrica "Forza Horizon 4" se povlači iz prodaje
Foto: Youtube / Printscreen | Igrica "Forza Horizon 4" se povlači iz prodaje

​Manje od šest godina prošlo je od izdavanja jedne od najpopularnijih trkaćih igara svih vremena. A krajem godine "Forzi Horizon 4" bliži se konačan kraj.

Naime, najviše zbog licenciranja, kako automobila tako i muzike, razvojni tim Playground Games je naveo da se "Forza Horizon 4" povlači iz prodaje 15.12. ove godine.

To znači da igru više nećete moći kupiti na Steamu, Microsoft Storeu ili Xboxu, ali ako je već posjedujete, i dalje ju možete preuzeti te igrati kako i kada vam se poželi. Isto vrijedi i za ekspanzije te sav ostali dodatni sadržaj, ali on je već sada povučen iz prodaje i možete ga dobiti samo kupovinom Deluxe izdanja.

Tom prigodom igru će obilježiti posljednji festival, 77. po redu s posljednjom plejlistom uopše. On kreće 25.7., završava 22.8. i to je posljednja šansa da zaradite pripadajuće Festival Playlist achievementse. Nakon toga i dalje ćete moći pristupiti "Forza Events" sekciji koja će okupiti selekciju dnevnih i sedmičnih izazova.

Šta to znači za one koji "Forzu Horizon 4" igraju na Game Passu? Igra se povlači i s Game Passa te ju kao pretplatnik više nećete moći igrati nakon 15.12.

Međutim, ako ste u bilo kojem trenutku do 25.6. kupili neki dodatan sadržaj, od Microsofta ćete dobiti kod za baznu igru, čime efektivno postajete vlasnici iste. U suprotnome FH4 možete nastaviti igrati isključivo ako ju kupite do 15.12, prenosi "FFA".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije