Okolina

Nakon ljetnih temperatura u Srpskoj, moguć i snijeg

Nakon ljetnih temperatura u Srpskoj, moguć i snijeg
Foto: Pixabay | Nakon ljetnih temperatura u Srpskoj, moguć i snijeg

BANJALUKA - Nakon ljetnih temperature, koje su predhodnih dana izmjereni u Srpskoj, sutra naveče se očekuje snijeg i susnježica.

Milica Đorđević, meteorolog iz Republičko hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, kazala je za "Nezavisne novine" da se u narednim danima očekuje zahlađenje.

"Već u utorak poslepodne će doći  do naglog zahlađenja, tako će uveče temperatura pasti ispod 10 stepeni, dok će na planinama padati i sneg, a to će se nastaviti i u sredu, a pogotovo u drugom delu sedmice kada će temperature biti znatno niže", kazala je Đorđevićeva i dodala da  se intenzivnije padavine očekuju u srijedu.

"Za vikend bi trebalo da bude malo toplije, uz povremenu kišu i sunčane periode, s tim da će temperature biti u blagom porastu, a jutra će biti hladna. U višim predelima biće pojave i mraza", kazala je Đorđevićeva.

Kako je rekla, ono što je neobično za ovaj mjesec je što su topli dai dosta dugo trajali.

"Celih 15 dana bilo je veoma toplo u pojedinim predelima su postignuti i  temperaturni rekordi, kao što je bilo juče je u Banjaluci i Prijedoru gde je izmereno 32 stepeni Celzijusovih", kazala je Đorđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije