NASA otkrila dvije nove planete

Pet mjeseci nakon lansiranja, NASA orbitalni teleskop koji traži planete izvan Sunčevog sistema, otkrio je dvije udaljene planete, objavili su zvaničnici.

Objavljena prva fotografija površine asteroida

Japanska agencija za aerokosmička istraživanja objavila je fotografije sa površine asteroida koji nosi ime Rugu.

Rusi i Ilon Mask vode turiste na Mjesec

Ruska Raketno-kosmička korporacija "Energija" i američka kompanija "Spejs iks" spremne su da ponude usluge turističkog oblijetanja oko Mjeseca.

Rusija u kosmosu neće da bude "druga violina"

MOSKVA - Rusija bi mogla da napusti projekat izgradnje svemirske stanice u orbiti Mjeseca, u partnerstvu sa američkom svemirskom agencijom NASA, jer ne želi da bude u ulozi ...

Japanske sonde došle do asteroida

Japanska agencija za istraživanje svemira saopštila je da su dva rovera "Minerva-II" sletela iz letjelice bez posade "Hayabusa2" na asteroid Rjugu.

Japanske sonde došle do asteroida

Japanska svemirska letjelica poslala je dva mala robota na asteroid u okviru istraživanja koje bi moglo da pomogne u znanju o poreklu Sunčevog sistema.

Lovac na planete otkrio novu "super Zemlju"

Najnoviji lovac na planete, koga je NASA u aprilu lansirala u svemir, po imenu TESS, već je uspio "da se pohvali" prvom planetom koju je otkrio.

Naučnici žele koristiti Zemlju za privlačenje asteroida

Asteroid koji juri prema Zemlji zaplet je brojnih filmova i serija. Dok ga protagonisti gotovo uvijek pokušavaju uništiti, naučnici su došli do, kako se nekima čini, sulude ...