Stižu novi Apple emoji!

Svetski dan emoji-a obilježen je juče 17.07, što je inspirisalo Apple da nam da kratak uvid u 70 emojija koji će biti predstavljeni ove godine.

Skype 8.0 mijenja Classic verziju od 1. septembra

Microsoft je objavio Skype 8.0, najnoviju desktop verziju svoje VoIP platforme, koja će zamijeniti Skype 7.0 (poznat i kao Classic).

Danas je Svjetski dan emojija

Danas se obilježava Svjetski dan emojija, šarenih simbola koji se koriste u komunikaciji putem interneta i pametnih telefona.

I Google oduševljen dočekom hrvatskih fudbalera

Najkorišteniji svjetski internet pretraživač Google oduševljen spektakularnim dočekom hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji u Zagrebu u ponedjeljak svoju je naslovnicu ukrasio ...

Korisnici Twittera ujutro analitični, a naveče emotivni

Korisnici Twittera ujutro pišu smirene i analitičke objave, dok su naveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza objava na ovoj društvenoj mreži.

Ovo su najveći Twitter "luzeri"

Twitter je od početka ove godine pojačao borbu protiv lažnih naloga, i objavio da dnevno briše čak milion takvih naloga.

iOS 12: iCloud dijeljenje fotografija sa privremenim linkovima

iOS 12 i macOS Mojave vam omogućavaju dijeljenje iCloud albuma s onima koji ne koriste tu uslugu. Uskoro ćete to moći učiniti i putem privremenih linkova. Pogledajmo kako!

Nova opcija protiv lažnih vijesti na WhatsApp-u

WhatsApp je u borbi protiv lažnih informacija dodao funkciju zahvaljujući kojoj možete da vidite da li je neko autor poruke ili ju je samo proslijedio.