Nauka potvrdila: Bolje se roditi bogat nego pametan

Revolucija koja se posljednjih godina odvija u genomici sve više omogućuje važna istraživanja u ekonomiji, a jedna nova velika studija pokazala je ono što su svi odavno ...

U Njemačkoj pronađen fosil ribe star 150 miliona godina

U Njemačkoj je pronađen fosil riblje vrste, koja podsjeća na piranu, a koja je na tom području, prema pretpostavci, živjela prije 150 miliona godina.

Japanski naučnici izmislili žvakaću gumu koja ne gubi okus

Ako vam ideja uređaja koji strujom stimuliše vaš jezik zvuči nehumano, naučnici sa univerziteta Meiji u Japanu definitivno se s vama ne bi složili.

Novinar "Nezavisnih novina" dobitnik nagrade za izvještavanje o ...

Dejan Tovilović, novinar "Nezavisnih novina" dobitnik je ovogodišnje nagrade za izvještavanje o digitalnoj transformaciji, a koju dodjeljuje kompanija Lanaco.

Uz ovu rukavicu možete da dodirnete virtuelni predmet

Imerzivno iskustvo virtuelne stvarnosti uskoro bi moglo da postane vjernije stvarnosti. Naučnici iz EPEL-a i ETH u Zurichu razvili su tehnologiju koja na elegantni način u ...

Naučnici otkrili puža starog 99 miliona godina

PEKING - Naučnici otkrili puža starog 99 miliona godina, a ovaj prahistorijski primjerak puža pronađen je u komadu jantara u Burmi.

Rusi prave lijek protiv raka koji će biti dostupan svima

Sibirski naučnici su uz podršku Ruskog fonda za fundamentalna istraživanja počeli da razvijaju pristupačan lijek za imunoterapiju onkoloških bolesti.

Banjalučanin proizvodi dijelove za NASA

Damir Ljubičić je rođeni Banjalučanin koji od 1995. godine živi i radi u Danskoj, gradu Odenseu. Njegova kompanija proizvodi svemirske komponente za NASA, ESA i od nedavno za ...