Kanjon Tijesno opet na adrenalinskoj mapi svijeta

​Kanjon Tijesno ponovo je zaintrigirao svjetsku javnost nakon što je na zvaničnom Facebook profilu "Nacionalna geografija - putovanja" opet objavljen video o ovoj prirodnoj ...

Gradovi koje morate posjetiti 2019. po izboru "Lonely Planeta"

Svjetski portal za putovanja "Lonely Planet" izabrao je top 10 gradova koje morate posjetiti u 2019. godini, a na listi su se našla čak dva iz naše regije.

"Disneyland" diže cijene

Samo nekoliko dana prije otvaranja novog dijela parka na temu "Star Wars", kompanija "Walt Disney" objavila je da poskupljuju ulaznice.

Trinaest nevjerovatnih činjenica o pasošima

Fascinantna istorija o potrebi za posebnim dokumentima za putovanja- neke zanimljive činjenice o pasošima koji će vas navesti da ih cijenite na potpuno novi način.

Kako se čuvati lopova na raznim dijelovima svijeta

Postoji nekoliko univerzalnih pravila kojih turisti treba da se pridržavaju kako bi se zaštitili od lopova koji su spremni na razne trikove kako bi uzeli vrijedne stvari.

BiH, Srbija i Crna Gora na Forbesovoj listi

SARAJEVO - Na listi najisplativijih turističkih destinacija na svijetu američkog magazina Forbes našle su se tri balkanske zemlje - Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora.

Države koje niko ne želi posjetiti

Bez obzira na to što u današnje vrijeme postoji puno načina kako putovati, neke zemlje još uvijek imaju minimalan postotak turističkih posjeta.

Jedini grad na svijetu koji bi mogao da ima dva Mjeseca

Čengdu (Chengdu) je glavni i najveći grad provincije Sičuan na jugozapadu Kine. Nalazi se na ivici plodnih ravnica Crvenog basena i zbog svog poljoprivrednog bogatstva, Čengdu ...