Novosti

Audi R8 Competition predstavljen na internetu

Audi R8 Competition predstavljen na internetu
Audi R8 Competition predstavljen na internetu

Audi je predstavio online putem 2015 R8 Competition model prije nego što ovaj model bude imao svoju svjetsku premijeru pred publikom na sajmu automobila u Los Anđelesu koji počinje naredne godine.

Riječ je o posljednjoj verziji modela trenutne generacije, pri čemu je R8 Competiton naveden kao najmoćniji Audi proizvodni model ikada proizveden, prenosi Moto.

Pogon ovog modela obezbjeđuje V10 motor zapremine 5.2L koji razvija 570 ks snage. Motor je povezan sa sedmostepenom S tronic transmisijom i sistemom pogona na sva četiri točka.

Vozilo zahvaljujući ovoj konfiguraciji može da ubrza od 0 do 100km/h za samo 3.2 sekunde prije nego što dostigne maksimalnu briznu od 320km/h. Pomenuta brzina, kako kompanija navodi čini ovaj model najbržim R8 koji je ikada ponuđen od strane nemačke kompanije.

Popitanju stila, vozilo inspiraciju vuče iz R8 LMS modela i karakterišu ga brojne komponente od ugljeničnih vlakana, uključujući prednji spojler, bočne dodatke, kućišta retrovizora, zadnji difuzor kao i zadnje krilo.

Vozilo je takođe dobilo i sjajne crne aluminijumske točkove i sportski izduvni sistem sa crnim izduvnim cjevima visokog sjaja. Keramičke kočnice i anodizovane čeljusti su zadužene da ovaj model dovedu u stanje mirovanja.

Sportski stil vozila se nastavlja i u kabini gdje se može naći matirana oprema od ugljeničnih vlakana ,dok su na vratima osvjetljene pločice na kojima piše R8 Competiton. Kompanija takođe navodi da će kupci ovog modela moći da izaberu nekoliko opcija boja kada je reč o enterijeru.

Proizvodnja ovog modela će biti ograničena na 60 jedinica i model će biti ekskluzivno dostupan u SAD. Kompanija će početi da prima narudžbine za ovaj model u novembru mjesecu dok će prve isporuke očekuju početkom naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije