Novosti

BMW X6, smart i tvingo najkradeniji u Francuskoj

BMW X6, smart  i tvingo najkradeniji u Francuskoj
BMW X6, smart i tvingo najkradeniji u Francuskoj

PARIZ - Najatraktivniji automobili za lopove u Francuskoj u prošloj godini ponovo su bili "BMW X6", "smart fortu" i "tvingo 1", pokazalo je istraživanje specijalizovanog časopisa "Auto Plus".

Studiju svake godine realizuje ovaj nedjeljnik na osnovu podataka 15 osiguravajućih kompanija, što predstavlja park od oko 20 miliona vozila, prenosi AFP.

Prema ovom istraživanju, u 2014. najkradenije vozilo na francuskom tržistu, drugu godinu zaredom, bio je "BMW X6", koji je "žrtva", kako se navodi, svoje elektronike koju lopovi lako "hakuju".

Učestalost krađe za ovaj model vozila u prošloj godini dostigla je 260 na 10 hiljada osiguranika. 

Model "smart fortu", nekada najkradenije vozilo u Francuskoj, sada je na drugoj poziciji, s ukradenih 213 vozila na svakih 10 hiljada vlasnika. Autori istraživanja ističu da je ovaj automobil među lopovima popularan zbog vrijednosti rezervnih dijelova.

Treće mjesto drži "tvingo 1", žabljeg izgleda, sa 157 ukradenih jedinica na 10 hiljada osiguranika. 

U studiji se dalje navodi da je broj ukradenih vozila na fracnuskom tržistu u prošloj godini ipak bio u padu, i to za 2,8 odsto, na 108.850 jedinica, što znači da se svakog dana u prosjeku kralo blizu 300 vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije