Novosti

DS Automobiles uvodi samo dva nivoa opreme

DS Automobiles uvodi samo dva nivoa opreme
Foto: Torsten Dettlaff/Pexels/Ilustracija | DS Automobiles uvodi samo dva nivoa opreme

DS Automobiles je najavio da će cijela njegova ponuda biti ekskluzivno ponuđena u dva nivoa opreme – Pallas i Etoile.

Nova imena opreme su namjerno vezana za zemlju porijekla proizvođača automobila, Francusku, a pridružiće im se i različiti amblemi na vozilima.

Naziv Pallas se sada vraća, a prvi put je upotrijebljen na Citroenu DS 1964. Ime je inspirisano "Palas Accolade", dodijeljeno najluksuznijim francuskim hotelima sa pet zvjezdica. Logo prikazuje vrata velike Pariske palate. Iako će to biti osnovna oprema za DS modele, nudiće "sveobuhvatnu opremu", u skladu sa pozicioniranjem brenda (DS je jedan od tri premium brenda u okviru Stellantisa, pored Alfa Romea i Lancije).

Etoile je novi vodeći paket opreme kod DS-a, nazvan po Place de l’Etoile, što je nekadašnji naziv raskrsnice Place Charles-de-Gaulle. Ovdje se nalazi čuvena Trijumfalna kapija, sa pogledom na Avenue des Champs-Elisees.

Namjenski logo za Etoile paket je inspirisan svijetlećim zračenjem dvanaest avenija koje vodi do prometne raskrsnice.

DS Automobiles se nada da će nova linija pružiti "veću jasnoću kupcima". Nove opreme će biti predstavljene početkom ljeta, počev od kompaktnog krosovera DS 4. Uskoro će uslijediti subkompaktni SUV DS 3, kompaktni SUV DS 7 i limuzina srednje veličine DS 9.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije