Novosti

Dajmler će proizvoditi mercedese u Meksiku

 Dajmler će proizvoditi mercedese u Meksiku
Dajmler će proizvoditi mercedese u Meksiku

MINHEN - Izvršni odbor njemačkog proizvođača automobila Dajmlera će kroz dvije nedelje odobriti proizvodnju Mercedes-Bencovog kompaktnog sedana A-klase i modela CLA u fabrici japanskog Nisana u Meksiku, pišu njemački mediji.

Proizvodnja tih vozila odvijaće se u Nisanovoj fabrici u meksičkom gradu Aguaskalientes, prenio je njemački list "Menadžer magazin", pozivajući se na neimenovane izvore iz Dajmlera.

Kako dalje prenose mediji, zajednička proizvodnja Nisana i Mercedesa je namjenjena izvozu, a prije svega na tržište SAD, počev od 2017. godine.

Očekuje se da godišnja proizvodnja u tom pogonu bude između 100.000 i 150.000 vozila, međutim, Dajmler i Nisan nisu željeli da komentarišu spekulacije medija.

Zbog brojnih ugovora o slobodnoj trgovini, jeftine i obučene radne snage, ali i blizine izuzetno važnog američkog tržišta, Meksiko je privlačna investicija za njemačke proizvođače automobila.

Iz tih razloga, njemački BMW je takođe sve bliži odluci o otvaranju fabrike u Meksiku, u kojoj će proizvoditi automobila iz "serije 1" i "serije 3", pisao je početkom ovog mjeseca njemački list "Handelsblat".

Njemački Audi, takođe, gradi fabriku u meksičkom gradu San Hose Ćiapa, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od oko 150.000 vozila marke Q5 SUV počev od 2016. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije