Novosti

Folksvagen gradi dvije nove fabrike u Kini

Folksvagen gradi dvije nove fabrike u Kini
Folksvagen gradi dvije nove fabrike u Kini

PEKING - Njemački proizvođač automobila "Folksvagen" će izgraditi dvije nove fabrike u Kini, u koje, zajedno sa kineskim partnerom, planira ulaganja od dvije milijarde evra, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ugovor između "Folksvagena" i kineskog proizvođača automobila FAW-a o izgradnji novih fabrika na najvećem svjetskom tržištu automobila potpisan je u prisustvu njemačke kancelarke Angele Merkel i kineskog premijera Li Kećenga tokom prvog dana kancelarkine posjete Kini, navodi se u saopštenju "Folksvagena".

U saopštenju nije precizirano koliki će biti godišnji proizvodni kapacitet tih postrojenja niti kada će početi s radom, prenosi agencija Frans pres.

"Uz ovakve investicije, očigledno je da se 'Folksvagen' okreće kineskom tržištu", izjavio je Johem Hajzman, izvršni direktor i predsjednik "Folksvagena" za Kinu.

Njemačka kancelarka je u trodnevnoj posjeti Pekingu, a u vrhu njene agende su ekonomski odnosi dviju zemalja, budući da Kina za Njemačku predstavlja ključno tržište, na koje je prošle godine izvezena roba u vrijednosti od 67 milijardi evra. Time je ta dalekoistočna zemlja postala drugo najveće njemačko izvozno tržište van Evrope, odmah iza SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije