Novosti

Interesantan izgled prvog terenca iz Rolls Roycea (FOTO)

Interesantan izgled prvog terenca iz Rolls Roycea (FOTO)
Interesantan izgled prvog terenca iz Rolls Roycea (FOTO)

U kompaniji vjeruju da ulazak u svijet sve popularnijih luksuznih terenaca neće naškoditi imidžu slavne marke.

Rolls Royce je samo još jedan u nizu proizvođača spremnih da iz korijena promijeni svoje poslovanje i asortiman, a sve s ciljem povećanja prihoda, ali i same mogućnosti da se ostvari dodatni profit. Projekt luksuznog SUV-a pod imenom Cullinan se već godinama spominje, a svijetlo dana bi trebao ugledati do 2018.g.

Do kraja godine na prste jedne ruke moći ćemo izbrojati kompanije koje nisu poklekle pred trendom rasta potražnje za superluksuznim terencima. Nakon Porschea poklekli su mnogi, a najnoviji su Bentley i Maserati. Uskoro će stići i prvi SUV iz Aston Martina, a realno je očekivati da će ideju terenca oživiti i Lamborghini.

Šef dizajna BMW-a, Adrian van Hooydonk, za Top Gear je izjavio kako je razvoj SUV-a za Rolls Royce pomalo zastrašujući posao. "Biće to poseban automobil. Možete biti uvjereni da nećemo lansirati neki "monster truck". Nema razloga za brigu", rekao je Hooydonk.

Većina RR-ovih poklonika ipak brine nadajući se da na cesti neće gledati povišeni Phantom ili pak neku dizajnersku eskapadu na pola puta između crossovera i limuzine. Pogotovo kada vodeći dizajner napominje kako su Rolls Roycevi nekada imali podignutu podnicu i velike točkove, a sve kako bi ih maharadže suvereno vozile bespućima Dalekog istoka. Upravo se na te riječi nadovezuje podignuti Phantom snimljen prošle godine. A to sigurno niko ne želi da vidi na cesti osim možda konkurencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije