Novosti

Jaguar XE sakriven ispod maskirne folije

Jaguar XE sakriven ispod maskirne folije
Jaguar XE sakriven ispod maskirne folije

Kada neki proizvođač najavi da priprema model koji će se suprotstaviti BMW-u Serije 3, Mercedesu C klase ili Audiju A4, ljubitelji automobila sa nestrpljenjem očekuju da vide krajnji rezultat rada inženjera i dizajnera. Nekoliko mjeseci prije premijere kompaktne limuzine XE, "Jaguar" je odlučio da nam na svom Twitter profilu "otkrije" kako će izgledati ovaj automobil.

Ako ste pomislili da sa fotografijom automobila nešto nije u redu, u pravu ste. Iako je u pitanju zvanična fotografija proizvođača, "Jaguar" i dalje krije detalje svog novog modela ispod kamuflažnih obloga, piše B92.

Ipak, dobili smo priliku da naslutimo kakve će linije i proporcije imati konačna produkcijska verzija limuzine XE, kada je "Jaguar" u oktobru prikaže pred publikom auto-salona u Parizu.

Podsjećamo, Jaguar je 2012. na sličan način započeo promociju modela F-Type, koji je u početku na zvaničnim snimcima takođe bio sakriven od javnosti ispod maskirne folije.

Na fotografiji limuzine XE koju je objavio "Jaguar", može se vidjeti da će novi model preuzeti sličan dizajn maske hladnjaka koji smo vidjeli na Jaguaru XF. Automobil će imati kratak prepust iza zadnjih točkova, dok linija krova počinje da se spušta iza centralnih krovnih nosača, prema zadnjem dijelu vozila.

Kompanija je saopštila da će njihov najmanji sedan koristiti novu "iQ Al" strukturu od aluminijuma, što će značajno doprinijeti smanjenju mase automobila. Na sličan način biće konstruisan i budući SUV model, koji je najavljen za 2016.

"Jaguar" je objavio da će se među pogonskim jedinicama novog modela naći i četvorocilindraši "širokog raspona snage", a za najjače verzije, XE S i XE R koristiće se V6 i V8 motori.

Nakon pariske premijere, Jaguar XE će se naći u prodaji u prvoj polovini 2015, kada će biti poznata i njegova cijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije