Novosti

LaFerari XX stiže početkom 2015.

LaFerari XX stiže početkom 2015.
LaFerari XX stiže početkom 2015.

Već nam je otprije poznato kako Ferari radi na XX verziji modela LaFerari, a sada je testni prototip "ulovljen" na poznatoj stazi Monca. Na priloženom videu, uz to što možete vidjeti kako svladava zavoje, možete čuti i odličan zvuk ovog automobila o kojem se za sada malo zna.

Naime, ferrarijev Antonelo Koleta je još ranije izjavio kako će ovaj model imati unaprijeđena aerodinamička rješenja, dorađenu elektroniku, sportsko vješanje te trkaće gume. Takođe, dodao je i kao će imati "više manje istu snagu kao i standardni model", prenosi Autonet.

Posljednja saznanja kažu kako bi unaprijeđeni 6.3 V12 te optimizirani hibridni sistem trebali razvijati snagu od oko 782 kW, odnosno 1063 KS, što je 74 kW odnosno 101 KS više od standardnog modela. Shodno tome LaFerari XX bi trebao biti prava raketa s obzirom da standardna verzija ubrzava do 100 km/h za manje od 3 sekunde i dostiže brzinu veću od 350 km/h.

Očekuje se kako će LaFerari XX biti predstavljen početkom iduće godine, u januaru ili februaru, pa bi, ako ne prije, najkasnije tada trebali saznati detaljnije informacije. U svakom slučaju do LaFerarija XX neće biti lako doći jer se očekuje ograničena serija od svega trideset primjeraka, a za svaki će biti potrebno izdvojiti za sada nepoznatu, no zasigurno astronomsku cijenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije