Novosti

McLaren F1 ipak bez nasljednika

McLaren F1 ipak bez nasljednika
McLaren F1 ipak bez nasljednika

Vijest o nasljedniku McLarena F1 je uzburkala duhove na automobilskoj sceni.

Navodno je trebalo da bude oživljen GT trosjed, luksuzan i prestižan, ali sa performansama koje nisu ni blizu originalnog modela. Međutim, šef kompanije, Majk Fluit, rekao je da se to neće desiti jer ne vjeruje da je riječ o validnom biznis planu.

Fluit je otišao dalje, preciziravši da se McLarenu često postavljaju pitanja u vezi sa V12 trosjedom sa manuelnom transmisijom, što međutim ne znači da je kompanija spremna da tako nešto napravi ovog momenta. On je pojasnio novinarima na pres konferenciji da McLaren neće proizvesti nasljednika F1.

Ipak, nije sva nada izgubljena, jer glasine još uvek kolaju. Ako se uzme u obzir da su specijalne edicije poput 675LT Coupea i Spidera prodate gotovo istog momenta, ne treba biti pretjerano iznenađen ukoliko McLaren izađe sa nečim novim u godinama ispred nas. Taj automobil možda neće imati atmosferski V12 i manuelnu transmisiju, ali konfiguracija sjedenja kao kod F1 je sasvim moguća.

Oni koji žele F1 a novac im nije problem, McLaren prodaje jedan primjerak , ili je barem to nastojao u aprilu. Riječ je o jednoj od finalnih jedinica, koja je prošla MSO tretman, u kabron crnoj boji sa tek 4.506 pređenih kilometara. Šasija #069 je registrovana u Velikoj Britaniji.

(NN, vrelegume

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije