Novosti

"Mercedesov" novi kupe, prava zvijezda bogatih sladokusaca (FOTO)

"Mercedesov" novi kupe, prava zvijezda bogatih sladokusaca (FOTO)
"Mercedesov" novi kupe, prava zvijezda bogatih sladokusaca (FOTO)

Nova C-klasa u kupe izdanju je bez sumnje jedan od najatraktivnijih Mercedesa na tržištu.

Model koji je prije prethodne generacije nosio naziv CLK, nije baš česta pojava ovim tržištima, što zbog cijene, što zbog naklonosti konzervativnijih kupaca klasičnim limuzinama Mercedesa, predmet je prestiža.

Kada stigne na ove prostore, osnovna verzija koštaće više od 77.000 KM što pokazuje kako će i ovaj automobil biti rezerviran samo za bogatije kupce. Automobil će sajamsku premijeru imati u septembru na IAA u Frankfurtu.

U odnosu na prethodni model C-klasa je osjetno narasla, u dužinu za gotovo 10, a u širinu za četiri centimetara što doprinosi dobrom izgledu, ali i prostranosti u unutrašnjosti automobila. Osnovni model u ponudi biće benzinski C180 opremljen 1,6-litarskim motorom koji razvija 156 KS. Vrlo bogatu ponudu motora upotpunjuju još tri dvolitrena benzinca u modelima C200, C250 i C300 kupe sa snagom od 184 do 245 KS. Kupci koji više cijene dizel na raspolaganju će imati dva modela, C220 sa 170 i C250 s 204 KS. Vrh ponude predstavlja sportski AMG C63 kupe. Ovaj model s V8 motorom trebao bi stajati oko 800.000 kuna. Snaga zavisno o modelu iznosi 476 ili 510 KS, a maksimalna brzina je 250, odnosno 290 km/h uz specijalni paket.

Osim što izgleda dobro, C-klasa kupe ima i vrlo dobru aerodinamiku što uz dorađene motore doprinosi štedljivosti. Unutrašnjost je vrlo elegantna i poprilično luksuzna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije