Novosti

Može li Kia K4 na struju?

Može li Kia K4 na struju?
Foto: Twitter / Printscreen | Može li Kia K4 na struju?

​Broj novih modela koji nisu potpuno električni brzo se smanjuje. Ali Kia se i dalje drži - s kompaktnom limuzinom koja je predstavljena isključivo u verziji i ICE motorom.

Službeno, Kia K4 direktni je nasljednik Fortea. Vizuelno, međutim, te dvije serije više nemaju nikakve veze jedna s drugom. Ravna krovna linija K4 posebno je upečatljiva: izgled kupea dodatno je poboljšan činjenicom da su ručke za stražnja vrata skrivene u C-stupu.

Zbog podešavanja boja - crno na crno - kasno upadaju u oči; K4 bi na prvi pogled mogla proći i kao automobil s dvoje vrata.

Prednja svjetla imaju T-izgled, koji je već poznat iz Kia Sorenta, na primjer. U K4 ovaj izgled je još proširen, dajući zadnjim svjetlima vodoravnu liniju koja se proteže gotovo do zadnjeg branika.

K4 ne bi trebao biti lansiran samo kao limuzina već i kao karavan. Međutim, još nije jasno kada će se to dogoditi. Dva dodatka u unutrašnjosti posebno se ističu: sjedišta, instrument-ploča, centralni naslon za ruku i upravljač presvučeni su zelenim materijalom, a boja je nazvana Slate Green. Nemoguće je reći radi li se o tkanini, imitaciji kože ili pravoj koži.

Enterijer krasi i 30-inčni dvostruki ekran koji se proteže od središta kokpita do prostora iza upravljača. Osim upravljanja preko zaslona, ​​dugmići i tipke i dalje se koriste za najvažnije funkcije. Na primjer, klima-uređajem se i dalje može upravljati ručno.

Do sada su predstavljena dva motora za Kiju K4 - oba s unutrašnjim sagorijevanjem. Ipak, postoje nagađanja da bi mogao uslijediti i hibridni pogon.

K4 starta s atmosferskim benzinskim motorom mogućnosti da primi od dvije litre, 149 KS i najvećim okretnim momentom od 179 Nm. Ovaj motor kombinovan je s CVT mjenjačem.

Nešto više snage ima 1.6-litreni turbobenzinac. Ovdje K4 ima 193 KS i najveći okretni moment od 264 Nm. CVT mjenjač na 1.6 zamijenjen je automatskim s osam stepeni prenosa, navodi "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije