Novosti

Najbrži sandero će voziti Brazilci (VIDEO)

Najbrži sandero će voziti Brazilci (VIDEO)
Najbrži sandero će voziti Brazilci (VIDEO)

"Renault" je u automobilsku industriju vratio koncept jeftinog sportskog automobila. Upregao je 150 "konja" u "Dačijin" sandero i ponudio ga kupcima u Latinskoj Americi za manje od 15.000 evra.

Na brazilsko tržište stigao je reno sandero R.S. 2.0 koji treba da pokaže kako sportski automobili ne moraju da budu privilegija isključivo bogate kilijentele.

Vozilo koje na našim putevima viđamo u pitomom obliku sa oznakom "Dacia", podvrgnuto je tretmanu stručnjaka "Renault Sport" odjeljenja.

Konfekcijski motor zamijenjen je 2.0 litarskim atmosferskim benzincem koji razvija 150 KS, a za prenos snage na točkove upotrijebljen je šestobrzinski manuelni mjenjač.

Ova kombinacija omogućava da sandero R.S. 2.0 od 0 do 100 km/h ubrza za 8 sekundi i dostigne maksimalnih 202 km/h.

Proizvođač ističe da je za ubrzanje od 80 km/h do 120 km/h u petom stepenu prenosa potrebno 7,3, a svega 5,9 sekundi u četvrtoj brzini.

Unapređene kočnice skraćuju zaustavni put pri brzini od 100 km/h na 37,4 metara, prenose srpski mediji.

Osim snažnijeg motora i kočnica, sandero R.S. 2.0 se od standardne verzije vizuelno razlikuje i po specijalnim 17-inčnim alu felnama, zadnjem difuzoru i spojleru, dvostrukoj izduvnoj cijevi...

"Renault Sport" je modifikovao sistem oslanjanja, a pritiskom na RS dugme vozač može da izabere jedan od tri moda vožnje: Standard, Sport i Sport Plus, od kojih je posljednji namijenjen trkačkoj stazi.

Na žalost evropskih zaljubljenika u sportske automobile, "Renault" za sada ne planira da ovaj model ponudi kupcima na Starom kontinentu pod "Dačijinom" značkom.

U međuvremenu, Sandero R.S. 2.0 stigao je u brazilske prodajne salone gdje se može nabaviti po početnoj cijeni od 13.400 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije