Novosti

Nisan lansira novo električno vozilo

Nisan lansira novo električno vozilo
Nisan lansira novo električno vozilo

TOKIO - Japanski proizvođač vozila Nisan motor (Nissan Motor) potvrdio je svoju namjeru da ovog mjeseca na tržište plasira još jedno električno vozilo, istrajavajući u želji da razvije ovu tehnologiju uprkos tome šte je rast na tržištu osjetno sporiji od onoga koji je predviđen po pojavljivanju prvog takvog vozila prije tri godine.

Prodaja novog "Nisanovog" električnog vozila, pod markom "e-NV200", u Evropi će započeti već u toku juna, a u Japanu u oktobru, precizirao je japanski proizvođač vozila, prenosi Rojters.

Riječ je o drugom od ukupno četiri električna automobila koje ova grupacija namjerava da lansira do marta 2017, ističu u kompaniji ne navodeći prodajne ciljeve za model "e-NV200".

Iako je prodaja prvog modela "lif" (Leaf), koji je lansiran u decembru 2010, progresivno rasla, za tri godine 70 odsto, na 52.000 jedinica, u toku posljednje fiskalne godine počela je da usporava.

Prema prvobitnim prognozama, prodaja električnih vozila alijanse "Reno-Nisan" do marta 2017. trebalo je da dostigne milion i po jedinica, što je sada pod znakom pitanja, jer su se potrošači obeshrabrili zbog nezadovoljavajuće dužine autonomnog kretanja ovih vozila i relativno malog broja stanica za punjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije