Novosti

Nissan predstavio novu generaciju navare

Nissan predstavio novu generaciju navare
Nissan predstavio novu generaciju navare

Nakon nekoliko teasera Nissan je i službeno predstavio novu navaru. Naravno, riječ je o tzv. online premijeri koja nam odmah otkriva kako je nova generacija ovog automobila usvojila rafiniraniji i tzv. upscale izgled usuglašen s ostalim novitetima svog proizvođača.

Prije svega se dakle ističe nova porodična maska motora te nova svjetla s integriranim LED svjetlima za dnevnu vožnju, no tu je još cijeli niz detalja koji će ovaj model istovremeno učiniti elegantnijim, ali i dinamičnijim od prethodnika. Kada već govorimo o eksterijeru spomenimo i dvije nove dostupne boje Savannah žutu i Earth smeđu, prenosi Autonet.

Unutrašnjost je u potpunosti preuređena u odnosu na prethodnu generaciju, a glavne odlike će joj biti viši kvalitet materijala i završne obrade te neupitno bolji dizajn naglašen s raznim ukrasnim elementima. Takođe, tu je i bogatija oprema koja se prvenstveno vidi u novoj instrumentnoj ploči s integrisanim TFT ekranom, veći središnji ekran kao središte infotainment sustava, bogatija sigurnosna oprema i sl.

Pored toga, novitet donosi i velike izmjene tehničke prirode. Na primjer, šasija je sada dorađena i kruća, unaprijeđeno je vješanje, posebno nazad, smanjen je krug okretanja i sl. Takođe, temeljno je dorađen je i 2,5-litreni 4-cilindrični dieselski turbo motor koji će biti dostupan u verzijama snage 120 kW (163 KS) te najvećeg okretnog momenta od 403 Nm te snage od 140 kW (190 KS) i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm.

Ovaj motor je sada i 11% ekonomičniji od prethodne verzije, a u ponudi će se naći i 4-cilindrični benzinac takođe obim od 2,5 litara. Oba pogonska stroja će biti uparena sa standardnim 6-stepenim ručnim te opcijskim 7-stepenim automatskim mjenjačem.

Vozač će sam moći birati između pogona na dva ili sva četiri točka, a pomoći će mu i nekoliko elektronskih sistema poput sistema nadzora stabilnosti vozila (Vehicle Dynamic Control), sistem pomoći prilikom vožnje nizbrdo (Hill Descent Control), Hill Start Assist i Active Brake Limited Slip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije