Novosti

Nova A klasa će imati hibridni pogon?

Nova A klasa će imati hibridni pogon?
Foto: N.N. | Nova A klasa će imati hibridni pogon?

Na fotografijama koje je kompanija Mercedes objavila u cilju promocije nove generacije svog kompaktnog hečbeka, nalazi se detalj koji je promakao mnogima, a koji otkrivada će novi model imati i verziju sa hibridnim pogonom.

Mercedes je krajem novembra objavio nekoliko fotografija enterijera modela A klase za 2018. godinu, na kojima se vidi da će nova generacija imati dva digitalna ekrana, od kojih će jedan zamijeniti analognu instument tablu, a drugi će služiti za prikaz infotejment sistema.

Međutim, upravo je taj ekran koji se nalazi na komandnoj tabli ispred vozača, onaj koji će zamijeniti instrument tablu, otkrio informaciju koja se nije našla u Mercedesovom saopštenju o novom modelu. Naime, na donjem dijelu virtelnog sata koji pokazuje broj obrtaja motora, smješten je i pokazivač napunjenosti baterije hibridnog pogona.

Na fotografiji se vidi da automobil u tom trenutku ima dovoljno električne energije da može da pređe još 36 km, ako se kreće samo na električnu energiju. Ako se uzme u obzir da instrument tabla pokazuje da je baterija trenutno na oko 75 procenata kapaciteta, zaključujemo da će maksimalna automonija u vožnji na struju iznositi oko pedeset kilometara.

Zvanične informacije iz same kompanije možemo očekivati u narednih par meseci, s obzirom da će se premijera održati na sajmu automobila u Ženevi, početkom marta 2018. godine.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije