Novosti

Nova Korsa dolazi na tržište krajem 2014.

Nova Korsa dolazi na tržište krajem 2014.
Nova Korsa dolazi na tržište krajem 2014.

BEOGRAD - Nova Opel Korsa biće predstavljena ove godine, a u toku su finalne provjere u kamuflažnom izdanju kako bi se testiralo fino podešavanje svih komponenti, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Korsa E ne donosi samo 1.0 Ekotek benzinski motor nove generacije sa šestostepenim ručnim sistemom prenosa, već posjeduje i novu šasiju i izvanredno podešeno upravljanje.

Opelovi inženjeri su u tajnosti izašli na puteve regije Palatinat, jugoistočno od Frankfurta na Majni, sa 4 prototipa kako bi verifikovali ispravnost modela.

Test-vozila su bila opremljena novim 1.0-litarskim trocilindričnim turbo motorom sa 85 kW/115 ks, sa Sport i Komfort šasijom.

Radi poređenja, aktuelna Korsa 1.4 (74 kW/100 ks) i 1.4 Turbo (88 kW/120 ks) su bili u pratnji ovih test vozila.

Članovi Opelovog borda direktora, uključujući izvršnog direktora Karla-Tomasa Nojmana, potpredsjednika sektora za inženjering Majkla Ejblsona i potpredsjednika sektora prodaje i postprodaje Pitera Kristijana Kusperta, stavili su novu generaciju Korsa modela pod mikroskop.

Povratne informacije su veoma pozitivne, a veoma je primjetan i veliki pomak od Korsa D do Korsa E generacije.

Pohvale na račun novog 1.0 Ekotek motora su bile jednoglasne, prednosti trocilindričnog motora - obrtni moment, vozivost i generisanje buke - u kombinaciji sa novim mjenjačem i šasijom, predvode listu najvažnijih detalja, navode članovi Odbora i inženjerskog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije