Novosti

Novi VW pasat B8 snimljen na ulici

Novi VW pasat B8 snimljen na ulici
Novi VW pasat B8 snimljen na ulici

Sljedeće godine, na autosalonu u Frakfurtu, svjetska javnost će prvi put imati priliku da vidi novu generaciju modela VW pasat.

Prototipovi pasata B8 snimljeni su na ulici, ali su dobro zamaskirani, pa možemo vidjeti samo osnovne dizajnerske linije, piše Automagazin.rs.

Ono što inženjeri iz Volfsburga nisu uspjeli da sakriju jeste produženo međuosovinsko rastojanje. Popularni model srednje klase stoji na modifikovanoj MQB platformi, koju koriste golf i oktavija.

Na fotografijama možemo vidjeti karoserijsku verziju sedan, ali je poznato da će novi pasat biti dostupan kao karavan. Spekuliše se o tome da će novi pasat biti dostupan i kao kabriolet, jer model eos neće dobiti nasljednika.

Zapremina prtljažnika karavanske verzije iznosiće oko 650 litara, a kada se obore nasloni zadnjih sjedišta zapremina utovarnog prostora raste na zavidnih 1.800 litara.

Pod haubom će se naći turbo motori. Osnovna motorizacija biće 1.4 TSI, opremljen sistemom za deaktivaciju dva cilindra, što će smanjiti potrošnju. Slijedi benzinski 1.8 TSI motor, a vrhunac ponude će predstavljati V6 3.6 agregat. Za one koji žele više snage zanimljiv će biti 2.0 TFSI motor snage 300 KS, koji pokreće golf R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije