Novosti

Novi rekord: Pik-apom od Dakra do Moskve za 77 sati

Novi rekord: Pik-apom od Dakra do Moskve za 77 sati
Novi rekord: Pik-apom od Dakra do Moskve za 77 sati

Nijemac Rajner Citlov i njegova ekipa postavili su još jedan u nizu rekorda u vožnji na dugim relacijama. Oni su Volkswagenovim pik-apom Amarok V6 TDI prešli rastojanje od 8.000 kilometara za samo 3 dana, 4 sata i 54 minuta.

Tim koji su činili Rajner Citlov, ruski bloger Peter Bakanov i novinar Georgi Gloube savladao je 8.000 kilometara dug put između Dakra i Moskve za nepunih 77 sati. Iz Dakra su krenuli 22. aprila da bi u Moskvu stigli 25. aprila u 9:54 po lokalnom vremenu.

"Putovanje je bilo nevjerovatno, morali smo da se suočimo sa najrazličitijim ćudima vremena i svakakvim uslovima na putevima", rezimirao je svoje utiske Citlov po dolasku na cilj.

Za ovo epsko putovanje tim je koristio model VW Amarok sa V6 turbo dizel motorom, dok je vozilo bilo opremljeno specijalnim pneumaticima Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure kako bi savladalo najrazličitije terene kojim su se kretali.

Najnoviji pneumatik u familiji Wrangler ima unaprijeđenu izdržljivost, s obzirom da u svojoj konstrukciji ima oblogu od ultra jakih kevlar vlakana, zahvaljujući čemu je gazeći sloj znatno ojačan, pa je guma bolje zaštićena od bušenja i rezanja.

Inače, ovo putovanje je imalo i dobrotvornu dimenziju. Ekipa je poklonila 1.500 evra za "SOS selo" u Senegalu.

Prije ovog poduhvata, slične svetske rekorde u vožnji na dugim relacijama Rajner Citlov i njegov tim postavljaju već godinama. Da pomenemo samo neke u posljednje tri grodine - 2014. postavili su rekord u vožnji između Norveške i Južne Afrike koji su 2015. čak poboljšali, a 2016. su postigli rekord u vožnji između Rusije i Portugalije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije