Novosti

Oduzeli mu vozilo nakon što je 96 puta kažnjavan zbog vožnje bez vozačke dozvole

Oduzeli mu vozilo nakon što je 96 puta kažnjavan zbog vožnje bez vozačke dozvole
Oduzeli mu vozilo nakon što je 96 puta kažnjavan zbog vožnje bez vozačke dozvole

SARAJEVO - Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije zaustavili su u nedjelju oko 23.30 u ulici Hamdije Čemerlića u opštini Novo Sarajevo putničko vozilo marke Daewoo, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao A.G. iz Sarajeva.

Obavljenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je A.G. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja (ZOOBS-a) na putevima u BiH.

Pošto se dosad izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je A.G. nastavio s vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu bezbjednost, na osnovu saglasnosti sudije Opštinskog suda u Sarajevu, od A.G. je privremeno oduzeto vozilo, prenosi Radio Sarajevo.

Vozilo je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - "Butmir", do okončanja prekršajnog postupka, saopšteno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, na pitanje da li je A.G. uopšte plaćao kazne, kao i na čije je ime registrovano vozilo, obzirom da on nema vozačku dozvolu, rekao je samo: "Nećemo produbljivati tu temu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije