Novosti

Opel ADAM za 2015: Pokretni krov i novi mjenjač

Opel ADAM za 2015: Pokretni krov i novi mjenjač
Opel ADAM za 2015: Pokretni krov i novi mjenjač

Opel je predstavio unapređenja na svom malom gradskom lajfstajl modelu. Kupcima će u 2015. na raspolaganju biti nove opcije - pokretni platneni krov i automatizovani Easytronic mjenjač.

Swing Top platneni krov, prethodno ekskluzivno promovisan u krosoveru ADAM Rocks, sada je dostupan i u standardnoj verziji modela ADAM.

Verzija sa Swing Top opcijom je bazirana na ADAM JAM konfiguraciji, a putnicima nudi nesmetan pogled ka nebu u roku od pet sekundi.

Krov se povlači do C stuba pritiskom na dugme, može da se zatvori pri brzinama do 140 km/h a čitav krovni modul je akustički podešen u cilju što bolje zvučne izolacije.

U Opelu tvrde da je dizajn pokretnog krova takav da nisu ugroženi ni zapremina prtljažnika, ali ni preglednost iz kabine, bez obzira da li je krov otvoren ili zatvoren. Cijena ove verzije u Njemačkoj iznosi 14.990 evra, piše B92.

ADAM je u 2015. dobio i novorazvijeni Easytronic 3.0 mjenjač. Automatizovana mjenjačka kutija kombinuje prednosti u komforu, koje donosi automatska opcija, sa boljom efikasnošću manuelnog mjenjača.

Pored poboljšanja komfora u vožnji, unapređena efikasnost je bila ključna tokom razvoja Easytronica. U kombinaciji sa 1.4 litarskim atmosferskim benzincem (64 kW/87 ks), Easytronic 3.0 doprinosi smanjenju potrošnju goriva i do 0,4 l na 100 km u kombinovanom ciklusu u odnosu na klasični petostepeni manuelni mjenjač.

To je ekvivalentno smanjenju emisije CO2 za 10 g po pređenom kilometru.

U ovoj konfiguraciji, ADAM 1.4 ecoFLEX sa Start/Stop sistemom troši 4,7 l benzina na 100 km i emituje 109 g/km CO2, što znači da je iz C kategorije ekonomičnosti prešao u kategoriju B.

Za Easytronic u Njemačkoj treba doplatiti 600 evra.

Opel je saopštio i da je za 2015. povećao izbor boja automobila sa postojećih 17 na 19 nijansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije