Novosti

Ovako bi mogao da izgleda električni Mercedes EQA

Ovako bi mogao da izgleda električni Mercedes EQA
Ovako bi mogao da izgleda električni Mercedes EQA

Već neko vrijeme je poznato da u Mercedesu planiraju proširenje njihove porodice kompaktnih modela, čiji članovi su trenutno A klasa, CLA, CLA Shooting Brake, GLA i B klasa.

To će se narednih godina promijeniti budući da Nijemci do 2020. namjeravaju da kupcima ponude još tri kompaktna vozila, što znači da će se porodica proširiti na ukupno osam članova.

Ta tri noviteta su A klasa u sedan izdanju, novi kompaktni crossover (vjerovatno pod oznakom GLB), ali i električni hatchback sa petora vrata čija naziv bi mogao da bude EQA.

S tim u vezi, Mercedesov podpredsjednik za marketing Jens Theimer je na sajmu u Detroitu potvrdio da će ova kompanija imati EQ vozila u svakom segmentu, od kompaktnih pa do velikih (SUV) vozila.

Britanski magazin Auto Express je u međuvremenu objavio jedan render eventualnog izgleda Mercedesa EQA, uz najavu da će automobil biti napravljen na novoj platformi kao i da će imati autonomiju od oko 500 km.

Na renderu je prikazan EQA čiji izgled je inspirisan dizajnom sljedeće generacije A klase, ali i Generation EQ conceptom sa prošlogodišnjeg sajma automobila u Parizu.

Mercedes će inače investirati više od 10 milijardi evra u razvoj 10 električnih modela koje će prodavati pod podbrendom EQ, a koji će se na tržištu pojaviti između 2019. i 2025. godine.

(Auto.blog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije