Novosti

Peugeot - Citroen planira povratak na tržište SAD

Peugeot - Citroen planira povratak na tržište SAD
Peugeot - Citroen planira povratak na tržište SAD

Poslije više od dvije decenije odsustva sa američkog tržišta, kompanija Peugeot-Citroen (PSA) razmatra mogućnost povratka u Sjedinjene Države.

Za razliku od prethodnog puta, PSA u Americi neće biti prisutan sa svojim tradicionalnim automobilskim markama (Peugeot i Citroen), već sa luksuznim brendom DS, koji će se izdvojiti iz Citroena.

Izvršni direktor DS-a, izjavio je u intervjuu datom magazinu Autonews Europe da bi ta premijum marka trebalo da stigne u SAD nakon 2020. godine, piše B92.

Ekspanzija na američko tržište dio je strategije koja predviđa da DS postane poseban globalni brend, u okviru kompanije PSA. Prvi koraci na tom putu načinjeni su jačanjem ove automobilske marke u Kini.

Peugeot se povukao sa tržišta SAD 1991. nakon veoma loše prodaje modela 405 u toj zemlji. Citroen je odsutan još duže, s obzirom da je organizovana prodaja prestala 1974, mada je početkom devedesetih u Sjedinjene Države stigao manji broj primeraka modela XM.

Među modelima koji će stići u salone poslije 2020. biće naslednici aktuelne generacije Citroena DS3, DS4 i DS5, kao i limuzina DS 5LS i krosover DS 6WR, koji su dostupni u Kini.

U planu je i novi produkcijski model čiji će dizajn biti zasnovan na konceptu DS Divine, koji je imao premijeru na sajmu automobila u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije