Novosti

Porscheov model za sladokusce

Porscheov model za sladokusce
Porscheov model za sladokusce

"Porsche" je predstavio Boxster Spyder, model dizajniran da privuče najprobirljivije kupce koji automobile ove marke vole zbog njihovih sportskih osobina.

U poređenju sa standardnim Boxsterom, Spyder karakterišu agresivniji izgled, manja masa i snažniji motor.

Predstojeći salon automobila u Njujorku biće domaćin nekoliko zanimljivih svjetskih premijera, među kojima je i Boxster Spyder.

Za ovaj model u kompaniji "Porsche" kažu da je namijenjen prije svega kupcima koji uživaju u sportskoj vožnji.

Prednji dio automobila, sa velikim otvorima za vazduh, preuzet je od moćnog Caymana GT4, dok je poklopac motora iza zaštitnih rol-bar elemenata dobio karakteristične talasaste nabore, a spojler, koji se nalazi između stop svjetala, dodatno je naglašen.

"Porsche" je potpuno promijenio konstrukciju i mehanizam pokretnog platnenog krova, kako bi smanjio ukupnu masu vozila.

Krov je lakši nego na klasičnom Boxsteru, a podizanje/spuštanje nije potpuno automatizovano; konstrukcija se oslobađa iz kućišta električnom komandom, ali se čitav postupak mora dovršiti manuelno.

Boxster Spyder ima nova sportska sjedišta i novi volan, a pošto je osnovni cilj bio da se masa automobila što više smanji, kako bi se poboljšale performanse, vozilo se standardno isporučuje bez klima uređaja i audio/multimedijalnog sistema.

Za one koji ipak ne žele da se odreknu komfora u kabini, proizvođač će na zahtjev kupca besplatno ugraditi "muziku" i "klimu".

Da bi sve navedene uštede u masi imale smisla, "Porsche" je automobil opremio snažnim 3.8-litarskim čestocilindarskim motorom koji proizvodi 375 KS (276 kW).

Snaga se na točkove prenosi isključivo putem šestobrzinskog manuelnog mjenjača, za ubrzanje do "stotke" potrebno je 4,5 sekunde, a maksimalna brzina je 290 km/h.

Sportske karakteristike upotpunjuju unapređeni upravljački sistem, snažne kočnice preuzete iz modela 911 i sportsko oslanjanje koje je spušteno za 20 mm.

Kada se u julu nađe u prodajnim salonima, kupci će za Boxster Spyder morati da izdvoje 79.945 evra, koliko iznosi početna cijena ovog automobila u Njemačkoj, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije