Novosti

Porše zabilježio rast u poslovnim rezultatima

Porše zabilježio rast u poslovnim rezultatima
Porše zabilježio rast u poslovnim rezultatima

Protekla je godina bila najuspješnija u istoriji kompanije Porsche AG jer su postignuti novi rekordi u pogledu isporuka, saobraćaja, operativnog rezultata i broja zaposlenih. Broj isporuka povećan je za šest odsto na ukupno 237.778 vozila.

Time je dosegnut promet od 22,3 milijarde evra (plus četiri odsto). Istovremeno je natproporcionalno porastao operativni rezultat za 14 odsto na 3,9 milijardi evra. Ukupan broj zaposlenih povećao se krajem 2016. godine za 13 odsto na 27.612.

Predsjednik izvršnog odbora kompanije Porsche AG, Oliver Blume izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije u Stuttgartu-Zuffenhausenu da uspješnan godišnji finansijski izvještaj potvrđuje kvalitet naše strategije.

Porsche označava ekonomski rast uz stvaranje novih vrijednosti. U fokusu su nam oduševljeni kupci, dobre stope povrata i sigurna radna mjesta.

Porsche se priprema za mobilnost budućnosti

Ciljano su povećani izdaci za istraživanja i razvoj. U poslovnoj 2016. porasli su na 2,2 milijardi evra. Porsche AG ulaže u razvoj novih plug-in hibridnih vozila i radi na električnom konceptu Mission E, a ulaže i u digitalnu transformaciju. U 2016. Porsche je osnovao kompaniju Porsche Digital GmbH u Ludvigsburgu i Digital Lab u Berlinu. Osim toga, Porsche je sudjelovao u fondu rizičnog kapitala e.ventures i sostemu parking asistenta ponuđača Evopark.

"S porscheovom strategijom 2025 okrećemo kompaniju budućnosti”, kaže Blume.

"Mobilnost budućnosti kod Porschea podrazumijeva koliko nove tehnologije i elektrifikaciju toliko i purizam i emociju sportskih vozila. Stavljamo naglasak na našu tradiciju i oblikujemo budućnost sportskog vozila”, zaključio je on.

(autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije