Novosti

Predstavljena Škoda Epiq

Predstavljena Škoda Epiq
Foto: Škoda | Predstavljena Škoda Epiq

Škoda je danas zvanično predstavila model Epiq, svoj novi gradski SUV krosover.

Škoda Epiq dug je 4,1 metra, a iz češkog brenda kažu da će imati dovoljno prostora za pet osoba i kapacitet prtljažnika do 490 litara.

Električni domet će mu biti više od 400 kilometara.

"Dizajnerska studija Škode Epiq ima isklesani poklopac motora sa novim natpisom Škoda. Njegov Tech-Deck Face u sjajnoj crnoj boji je moderna reinterpretacija poznate Škoda rešetke i sadrži električne uređaje poput radara za mjerenje udaljenosti i prednje kamere", kažu iz Škode.

Tech-Deck Face je okružen bifunkcionalnim LED elementima u obliku slova T za dnevna svjetla i pokazivače. Prednja svjetla su u donjem, sekundarnom položaju, i primijenjena je Matrix LED tehnologija.

Robusni prednji branik dolazi sa upečatljivim spojlerom obojenim u tamni hrom, dok bočni pogled karakteriše široka tornado linija koja vizuelno odvaja stakleni dio od ostatka karoserije i naglašava ramena automobila.

Vrijeme je za multitasking i nove načine za rad, igranje i održavanje kondicije na svim Samsung Galaxy uređajima.

Lukovi točkova istaknuti su upečatljivim ukrasima i sadrže aerodinamički optimizovane točkove, dok se niska, blago padajuća linija krova spaja u krovni spojler kako bi se postigla optimalna aerodinamička efikasnost.

Iz Škode naglašavaju da će Epiq biti "prvo serijsko vozilo koje će imati minimalistički Modern Solid enterijer sa fokusom na izdržljive, praktične i održive materijale".

Ima otvorenu pregradu za odlaganje koja uključuje bežični punjač za mobilni telefon u slobodno lebdećoj centralnoj konzoli kao i Simply Clever pregrade za još više mogućnosti za odlaganje.

Prtljažnik takođe ima neke Simply Clever detalje brenda kao što su kuke za torbe, kargo elementi, kuke za pričvršćivanje i skrivenu pregradu ispod poda.

"Dvokraki upravljač prikazuje novi natpis Škoda kao i fizičke dugmiće i dodirne točkiće s blistavo narandžastim detaljima za upravljanje ključnim funkcijama tokom vožnje. Mobilni digitalni ključ omogućava širok raspon interakcija putem pametnog uređaja korisnika, čime se poboljšava digitalno iskustvo korisnika", kažu iz Škode.

Početna cijena ovog modela, bar prema trenutnim najavama, biće oko 25.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije