Novosti

Predstavljena dva nova Fiat 500e modela

Predstavljena dva nova Fiat 500e modela
Foto: Fiat | Predstavljena dva nova Fiat 500e modela

Fiat je predstavio dvije nove edicije svog malenog gradskog modela - Fiat 500e Beauty i Fiat 500e Music.

Rezervisane za sada samo za američko tržište, ove varijante 500e modela proslavljaju italijansku kulturu, rekao je šef Fiata Olivije Fransoa na ceremoniji u Majamiju.

"Direktno su povezani sa italijanskom kulturom, jer smo kombinovali naš čisto električni gradski auto sa dva nacionalna blaga", istakao je Fransoa.

Kada je u pitanju Fiat 500e Beauty, čitava ideja je ponikla od jedinstvene "ružičasto zlatne" boje, koja obilježava spoljašnjost ovog modela. Iznutra su eko-kožna sedišta, istim materijalom je presvučena i instrument-tabla, a tu je i volan sa grijanjem.

Sa druge strane, Fiat 500e Music napravljen je tako da se iskusi sve ono najbolje što note mogu da ponude, a rezultat je saradnje Fiata i čuvenog pjevača Andree Bočelija, navode iz italijanske marke. Od "pijano crne" boje, pa sve do JBL-7 zvučnika i pojačanog zvučnog sistema, sve je podređeno jedinstvenom muzičkom iskustvu, što dokazuju i četiri režima koje je odabrao Bočeli lično.

I Beauty i Music dolaze sa LED svetlima, felnama od 17 inča i bežičnim punjačem za telefon. Srce ovih modela isto je kao i kod ostale braće iz 500e edicije - u pitanju je proklamovani domet od 240 kilometara, uz 117 KS i  220 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije