Novosti

Premijera novog "Mercedesovog" kupe-krosovera u Šangaju

Premijera novog "Mercedesovog" kupe-krosovera u Šangaju
Premijera novog "Mercedesovog" kupe-krosovera u Šangaju

Njemački proizvođač automobila "Mercedes" odabrao je sajam automobila u Šangaju za premijeru koncepta svog novog kupe-krosovera.

U "Mercedesu" Concept GLC Coupe opisuju kao dizajnersku studiju koja se neće mnogo razlikovati od budućeg produkcijskog modela.

Sličan put - od koncepta do serijskog automobila - prešao je Mercedes GLE Coupe. I ovaj krosover imao je premijeru na jednom kineskom auto-salonu, u Pekingu u aprilu 2014, gdje je prikazana dizajnerska studija, da bi već početkom 2015. u Detroitu bio predstavljen produkcijski model.

Priča se ponavlja sa krosoverom GLC Coupe, koji je "Mercedesov" odgovor na BMW X4.

Oznaka "GLC Coupe" u skladu je sa novom nomenklaturom "Mercedesa" - koncept iz Šangaja praktično je baziran na sljedećoj generaciji Mercedesa GLK, koji će se pojaviti do kraja godine pod novim imenom. GLC

Mercedes Concept GLC Coupe dugačak je 4.727 mm, širok tačno 2 metra, a visok 1.593 mm, piše B92.

Međuosovinsko rastojanje dostiže 2.827 mm, što garantuje da će i putnici na zadnjim sjedištima imati dovoljno prostora za koljena. S obzirom na silaznu liniju krova, mjesta za glave viših putnika pozadi po svemu sudeći neće biti previše.

Kada je riječ o dizajnu, GLC Coupe se može opisati kao umanjena verzija Mercedesa GLE Coupea. Automobil stilski osciluje između sportskog vozila i krosovera.

Njemački proizvođač opremio je koncept farovima sa LED tehnologijom, dok se na zadnjem dijelu ističu dva para kružnih otvora izduvnog sistema.

Automobil dobija pogon od 3.0 litarskog V6 bi-turbo benzinca. Motor proizvodi 367 KS (270 kW) pri 5.500 obrtaja, a maksimalni obrtni moment iznosi 520 Nm i dostupan je u rasponu 1.400-4.000 o/min.

Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću devetobrzinskog automatskog mjenjača i 4MATIC sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije