Novosti

Reno predstavio novi koncept

Reno predstavio novi koncept
Reno predstavio novi koncept

Francuski proizvođač automobila Reno je na Sao Paolo Motor Šou predstavio konceptni pik-ap model Daster Oroč.

Ovaj zanimljivi koncept dizajnirao je Renoov dizajnerski centar za Južnu Ameriku u Sao Paulu, a Daster Oroč predstavlja koncept pik-ap automobil koji je namijenjen prevozu pet osoba i aktivnom sportskom životu, prenosi Klix.

Daster Oroč predstavlja dizajnersku egzibiciju rješenja pik-apa sa pet sjedišta koji je namijenjen rekreativnim aktivnostima i ujedno nudi robusnost pravog SUV-a.

Jasno je zašto je ovaj koncept predstavljen u Sao Paulu kada se uzme u obzir da pik-ap modeli zauzimaju udio od skoro 75 odsto na tržištu lakih komercijalnih vozila u Južnoj Americi, što predstavlja nešto više od 920.000 primjeraka.

Renoje već najavio planove za ulazak na tržište pik-ap automobila sa najmanje dva modela.

Boja karoserije izvedena je u ekskluzivnoj kombinaciji satenske bijele i detalja u narandžastoj boji čime se ističe sportski duh automobila kao i povezanost sa svijetom kajtsurfinga, koji je poslužio kao inspiracija za dizajn.

Prednji dio Dastera Oroč ističe ima novi identitet marke i pokazuje i neke detalje koji su od ranije poznati sa D-Kros konceptnog automobila, dok veliki prednji i zadnji branici prenose utisak snage i moći.

Pik-ap modele karakteriše otvoren zadnji dio autombila. Reno Daster Oroč ima četvera vrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije