Novosti

Restilizovani Ceed stigao u Srbiju

Restilizovani Ceed stigao u Srbiju
Restilizovani Ceed stigao u Srbiju

Kia je kupcima na našem tržištu ponudila modele Cee'd, Pro_cee'd i Cee'd Sports Wagon za 2016.

Nakon tri godine prodaje korejski proizvođač osvježio je tokom ljeta drugu generaciju modela Cee'd. Osim kozmetičkih promjena, izvršena su i mehanička unapređenja a u ponudu motora uvršten je novi trocilindrični 1.0 litarski turbo-benzinac.

Redizajnom su obuhvaćeni hečbek sa 5 vrata, Pro_cee'd i karavan verzija, Cee'd SW.

Promjene na spoljašnjosti nisu velike a odnose se prije svega na izgled prednjeg branika, koji je dobio hromirana kućišta maglenki, dok je maska nešto tanja nego ranije.

Preoblikovan je i zadnji branik, u ponudi su LED stop svjetla a kupcima će biti dostupne nove alu felne dimenzija 16 i 17 inča.

Dizajneri su unutrašnjost automobila obogatili hromiranim ukrasnim okvirima instrument table i ventilacionih otvora.

Kia tvrdi da je smanjila uticaj buke i vibracija u kabini u dizel verzijama, tako što je odeljak u kome se nalazi motor obložila materijalom koji apsorbuje buku.

Kada je reč o motorima, restilizovani Cee'd je dobio novi 1.0 litarski T-GDI sa 3 cilindra i 120 ks, koji razvija maksimalni obrtni moment od 172 Nm u opsegu 1.500-4.000 o/min.

Kia je unapredila 1.6 litarski CRDi dizel motor, koji sada raspolaže sa 136 ks i 285 Nm.

Osim pomenutih motora u ponudi su još i benzinski 1.6 GDI sa 135 ks, kao i 1.4 MPI sa 100 "konja", dok je kupcima na raspolaganju i 1.4 CRDi dizelaš sa 90 "konja".

Još jedna novina je uvođenje sedmostepenog automatskog DCT mjenjača sa duplim kvačilom, koji je ekskluzivno dostupan u verziji sa 1.6 CRDi motorom sa 136 ks.

Kia je na zvaničnom sajtu objavila cenovnik za Srbiju, uz napomenu da se na prikazane cijene mogu primjenjivati različiti popusti u zavisnosti od kategorije klijenta i načina plaćanja.

Ako se uračunaju popusti, najniža cijena modela za 2016. iznosi 11.190 evra, koliko košta Kia Pro_cee’d 1.4 CVVT sa 100 ks i Active paketom opreme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije