Novosti

Rolls Royce Phantom V Džona Lenona

Rolls Royce Phantom V Džona Lenona
Foto: Ilustracija | Rolls Royce Phantom V Džona Lenona
N.N.

Rolls Royce brend objavio je da će proslaviti pedesetu godišnjicu Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band albuma na svoj interesantan način.

Oni su u tu svrhu dovezli svoj šareni Rolls Royce Phantom V, koji je poznat jer je bio u vlasništvu Džona Lenona, u London, gdje ga svi posjetioci mogu vidjeti.

Trenutno u vlasništvu Royal British Columbia muzeja u Kanadi, ovaj Phantom V će se pridružiti drugim modelima Rolls Royce na jedinstvenoj izložbi u Bonhams prostoru, koji je inače Džon Lenon rado posjećivao tokom šezdesetih godina. Od 29. jula, do 2. avgusta, posjetioci će moći da vide sve ove modele.

The John Lennon Phantom V

3.juna 1965. godine, istog dana kada je Edvard H Vajt postao prvi Amerikanac koji je šetao po svemiru, Džon Lenon je dobio zaista specijalnu dostavu – u pitanju je bio Rolls Royce Phantom V u Valentine Black boji. Lenon je svog Rollsa prilagodio sebi u pravom rokenrol stilu. Zadnje sjedište je pretvoreno u dupli krevet, ubacio je televizor, telefon i frižider, kao i plutajući gramofon sa audio sistemom pravljenim po mjeri.

Potom, u aprilu dvije godine kasnije, Lenon se obratio JP Fallon brendu kako bi svom Rollsu dao novi sloj boje. Svježe obojeni Phantom je predstavljen javno prvog juna iste godine, sa šemom boja koja je opisana kao psihodjelična.

Lenon je svog Rollsa redovno vozio sve do 1969. godine, a posjedovao je i nešto manje upadljivi totalno bijeli Phantom V model takođe. Brojne proteste koji su se u tom periodu događali posjećivao je baš u ovim kolima, a kada se odselio u Ameriku, Lenon je sa sobom ponio i svoj hipi automobil, u kom su uživale i druge rok legende, poput Roling Stounsa, Bob Dilana i drugih.

(luxlife.rs)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije