Novosti

Sauber lansirao prve fotografije novog bolida (FOTO)

Sauber lansirao prve fotografije novog bolida (FOTO)
Sauber lansirao prve fotografije novog bolida (FOTO)

Sauber F1 tim je objavio prvu fotografiju svog automobila za ovu sezonu. To je drugi novi bolid kojeg upoznajemo, nakon što je Williamsov takođe stigao na globalnu mrežu.

Švajcarska ekipa, koja je završila na 10. mjestu u konkurenciji konstruktora prošle sezone, kompletno će predstaviti bolid 22. februara tokom video sesije u Barseloni. Markus Erikson i Paskal Verlajn će činiti vozačku postavu, mada će Antonio Đovinaci odvozati prvi test 27. februara, zbog Verlajnove povrede.

C63 odlikuje preoblikovano zadnje krilo, slično onom kod Williamsa FW40, kao i karakterističan „nos“. Tu je i „ajkulino peraje“ i nove boje u plavo-zlatnoj kombinaciji. Za sada nema mnogo sponzora, a na poklopcu motora počiva jubilarni logo, koji označava 25 godina učešća u „najbržem cirkusu na svijetu“.

Novi tehnički direktor tima, Jerg Cander, rekao je da tim „stavlja akcenat na aerodinamičku stabilnost, kao protivtežu maksimizovanju vertikalnog aerodinamičkog pritiska“. Cander, koji se iz Audija preselio u Sauber pred početak nove sezone, rekao je da je odluka da se koristi godinu dana star Ferrarijev motor dobra osnova jer je riječ o „proverenom i testiranom sistemu sa poboljšanom pouzdanošću“.

On je dodao: „To što smo u mogućnosti da startujemo rano i utvrdimo kako motor funkcioniše u novoj šasiji je prednost, jer je tim upoznat sa motorom i transmisijom, kao i zahtjevima rashlađivanja.“

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije