Novosti

Serijska proizvodnja novog "fijata 500 L" od juna?

Serijska proizvodnja novog "fijata 500 L" od juna?
Serijska proizvodnja novog "fijata 500 L" od juna?

Redizajnirani model fijat 500 L međunarodnoj javnosti će, napokon, biti predstavljen krajem narednog mjeseca u Torontu, nezvanično je juče potvrđeno Danasu u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija.

Menadžment Fijata odlučio je, ipak, da promociju restilizovanog modela 500L organizuje u Sjevernoj Americi, gdje model iz Kragujevca bilježi znatno slabiji plasman od očekivanog, kao i od onog koji ostvaruje na evropskim tržištima.

U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija za naš list kažu da je u pogonima kragujevačke fabrike sve spremno za serijsku proizvodnju novog "500L", koja bi, kako se očekuje, trebalo da startuje tokom juna. Nezvanično se saznaje da će restilizovani "fijat 500L", koji "maskiran" šarenom folijom mjesecima krstari kragujevačkim ulicama i šumadijskim drumovima imati promenjene branike, farove i lajsne sa strane. Promijenjen je i enterijer, i to tako što će redizajnirani model imati novi volan, sjedišta i instrument tablu, dok je mjenjač nešto drugačije pozicioniran.

Koliko će ove promjene na "fijatu 500L" poboljšati poziciju i produžiti vijek tom modelu na evropskim i sjevernoameričkim tržištima, ostaje da se vidi. Podsjetimo da je "fijat 500L" predstavljen u martu 2012, a serijska proizvodnja tog modela startovala početkom jula te godine. Prema podacima Svjetskog udruženja proizvođača vozila, OICA, do sada je u Kragujevcu proizvedeno oko 450.000 jedinica ovog vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije