Novosti

Škodini studenti kreirali Atero Coupe

Škodini studenti kreirali Atero Coupe
Škodini studenti kreirali Atero Coupe

Baziran na Škodi Rapid Spaceback, Atero Coupe predstavlja rad 26 Škodinih studenata, kojima je data sloboda da pokažu svoje talente.

Nakon oko 1.700 radnih sati, Škoda Rapid Spaceback je transformisana u kompaktni kupe sa dvoje vrata, sa značajno zakrivljenijom linijom krova. Tranzicija od hečbeka do kupea je kao imperativ imala pomjeranje B stuba, kao i iskošeniji C stub u odnosu na automobil „donor“. To je bio način da se postigne „kupeovski“ profil.

Prednji dio je takođe prošao kroz seriju izmjena, počevši od LED prednjih svjetala i redizajnirane haube, koja sada posjeduje niz ventilacionih otvora. Prednji odbojnik je revidiran posebno za ovaj model, usklađen sa crnom karoserijom sa crvenim akcentima. Pozadi, takođe se nalazi novi odbojnik, koji je ugostio dvostruke završetke izduvnih cijevi, izvorno iz Octavije RS. Tu je i spojler na prtljažniku, koji čini da Atero liči na Audi A2 kada se gleda otpozadi.

Mada otvori na haubi i izduvne cijevi nagovještavaju da koncept raspolaže sa respektabilnom „konjicom“, to zapravo nije slučaj. Motor je 1,4 litarski benzinac sa 125 ks. Snaga se šalje na osamnaestoinčne Turini felne preko sedmostepenog automatskog mjenjača s dvostrukom spojnicom.

Fotografije enterijera nisu dostupne za sada, ali Škoda kaže da su studenti ubacili audio sistem sa 14 zvučnika, ukupne snage 1.400 w, i sabvufer od 400 w u prtljažniku. Šlag na tortu čini LED ambijent u kabini i crveni akcenti, koji dodatno „začinjavaju“ ugođaj. Atero će ostati originalan, jedan jedini takav primjerak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije