Novosti

Subaru predstavio Levorg i novi Outback

Subaru predstavio Levorg i novi Outback
Subaru predstavio Levorg i novi Outback

Evropski ljubitelji automobila marke Subaru po prvi put u Ženevi mogu da vidi novu generaciju Outbacka, ali i potpuno novi model - Levorg.

Subaru Levorg pojavio se na japanskom tržištu 2014, a uskoro, ovaj karavan sportskog dizajna biće dostupan i kupcima u Evropi.

Kao sasvim novi model u gami, Levorg će pojačati relativno skromnu ponudu Subaru vozila na evropskom tržištu.

Automobil stiže u Evropu poslije vrlo dobrog starta u Japanu gdje je za 7 mjeseci prodato 30.000 automobila, piše B92.

Sa dužinom od 4.690 mm, širinom od 1.780 mm, visinom od 1.485 mm i međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.650 mm, Subaru Levorg se može svrstati u kompaktne karavane.

Kupcima će biti ponuđena verzija pokretana 1.6 litarskim turbo-benzinskim bokser motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva i pogonom na sva 4 točka.

Subaru u Ženevi nije otkrio njegove specifikacije, ali poznato je da isti motor u modelu za japansko tržište proizvodi 170 KS (125 kW) i 250 Nm. Prosječna fabrički deklarisana potrošnja je 5,7 l/100 km.

Za sada nije poznato da li će kupcima u Evropi biti dostupan i snažniji 2.0 litarski DIT turbo-benzinac sa 300 KS (221 kW) i 400 Nm.

Subaru je na svom štandu u Ženevi izložio i novu generaciju modela Outback. Dimenzije automobila neznatno su povećane, u poređenju sa aktuelnom verzijom, pa je novi Outback duži za 1,5 i širi za 1,8 cm.

Jedan od razloga zašto ovaj model ima reputaciju upotrebljivog i univerzalnog automobila, jeste njegovo odstojanje od zemlje. Kod novog modela ono iznosi 22 cm i veće je nego kod mnogih SUV vozila, a kupci će moći da biraju između 17 i 18-inčnih alu felni.

Subaru je saopštio da je bezbjednost u vožnji unaprijeđena zahvaljujući najnovijim tehnologijama aktivne i pasivne sigurnosti, među kojima je EyeSight sistem za sprečavanje ili ublažavanje posljedica eventualnog sudara.

Podaci o motorizaciji takođe su izostali, a na sjevernoameričkom tržištu Outback je dostupan sa dva benzinca, četvorocilindričnim, 2.5 litarskim motorom sa 177 KS i 3.6 litarskim šestocilindrašem koji proizvodi 260 KS, dok se u Evropi očekuje i dizel verzija.

Subaru je na salonu u Ženevi predstavio i SUV Forester sa dizel bokser motorom, u kombinaciji sa Lineartronic (CVT) mjenjačem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije