Novosti

Teslom zaustavio auto čiji je vozač doživio infarkt (FOTO)

Teslom zaustavio auto čiji je vozač doživio infarkt (FOTO)
Teslom zaustavio auto čiji je vozač doživio infarkt (FOTO)

Vozač Tesle S iz Nemačke uspio je najprije da uspori, a zatim i da bezbjedno zaustavi Volkswagen Passat koji je nekontrolisano jurio autoputem, tako što se svojim automobilom postavio ispred tog vozila i postepeno kočio.

Herojski potez 41-godišnjeg vozača Tesle vjerovatno je spasio život čovjeku koji je vozio Passat autoputem u blizini Minhena, kada se onesvjestio pošto je doživio srčani udar.

Vozač Tesle S primjetio je da se drugi automobil kreće nekontrolisano, približio se i vidio da je osoba za upravljačem bez svijesti.

Odmah je krenuo u akciju spasavanja - ubrzao je i prestigao Passat, a zatim polako počeo da usporava sve dok se Volkswagen nije naslonio prednji branikom na Teslin zadnji branik.

Nastavio je da koči i oba vozila su se ubrzo zaustavila u krajnoj lijevoj traci autoputa. Nedugo zatim stigli su pripadnici spasilačke službe koji su izvukli 47-godišnjeg vozača Passata i pružili mu pomoć.

Čim je saznao za ovaj događaj, prvi čovjek Tesle, Ilon Mask, oglasio sa na Twitteru.

On je pohvalio potez vozača Tesle S i najavio da će kompanija besplatno popraviti njegov automobil koji je oštećen prilikom herojskog podviga.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije