Novosti

Toyota dobrovoljno povlači 228.000 pik-apova

Toyota dobrovoljno povlači 228.000 pik-apova
Toyota dobrovoljno povlači 228.000 pik-apova

Sjevernoamerički sektor kompanije Toyota Motors saopštio je odluku o povlačenju 228.000 pik-apova Toyota Tacoma proizvedenih 2016. i 2017. godine.

Razlog za ovakav potez je taj što je kompanija utvrdila da na tim modelima curi ulje iz zadnjeg diferencijala. To može dovesti do oštećenja diferencijala ili gubitka kontrole prenosa za vrijeme upravljanja vozilom. Osim toga taj problem može za vrijeme vožnje stvarati buku.

Odluci o povlačenju vozila je prethodila istraga  američkog savjeta za bezbjednost drumskog saobraćaja kao odgovor na žalbu jednog vlasnika Toyota Tacome koji je u žalbi iznio da je morao mijenjati diferencijal na svom novom vozilu samo nakon 20.000 pređenih kilometara.

Toyota je saopštila da će sve vlasnike problematičnih automobila obavjestiti poštom do sredine juna ove godine.  Japanski brend provjerava zadnji diferencijal, odnosno zbog čega curi ulju na pomenutom modelu.

Kako prenosi ruski automobilski sajt Kolesa.ru, u slučaju da se ustanovi curenje ulja na modelu, biće izvršena zamijena dihtunga i biće pričvršćeni elementi diferencijala. Ako se zbog curenja ulja pojave oštećenja na prenosnim elementima Toyota će uraditi njegovu zamijenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije