Novosti

Walter P. Chrysler muzej zatvara svoja vrata (FOTO)

Walter P. Chrysler muzej zatvara svoja vrata (FOTO)
Walter P. Chrysler muzej zatvara svoja vrata (FOTO)

Jedan od najboljih automobilskih muzeja u Americi, zatvara svoja vrata. Prije nego što se to desi, javnost će imati priliku da po posljednji put pregleda cijelu ponudu automobila.

Lokacija ovog muzeja je u sjedištu FCA grupe u Americi u Auburn Hills, Michigan. Tu se nalazi 65 vozila ovog brenda iz prošlosti i sadašnjosti, kao i Chrysler, Dodge, Ram, Jeep, Plymouth, Eagle, AMC, Nash, Hudson, Rambler.

Muzej je otvoren malo prije 2000. godine, ali nikada nije uspio da privuče dovoljan broj turista, pošto se nalazi više od pola sata vožnje od Detroita. Krajem 2012. godine, Sergio Marchionne je preuzimao kompaniju i prvi put zatvorio vrata muzeja.

Otvaran je periodično od tada, ali je konačna odluka da se zatvori za stalno i da se prostor od nekoliko hiljada kvadratnih metara, pretvori u kancelarije za kompaniju.

Kolekcija bi trebala da ostane u rukama kompanije, a vozila će biti prikazana na različitim lokacijama. Nažalost, ako želite da ih vidite sve odjednom, ovo vam je posljednja šansa, pošto se muzej zatvara za manje od dvije nedjelje. Ukoliko nećete stići, pogledajte galeriju.

(autoblog)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije