Novosti

Upoznajte Zeekr MIX

Upoznajte Zeekr MIX
Foto: Cool Ideas/Youtube | Zeekr MIX električni MPV, ovo su prve službene fotografije

​Zeekr, luksuzni brend u vlasništvu kineskog Geelyja, nedavno je najavio svoj novi MPV višenamjenski monovolumen (Multi-Purpose Vehicle). Radi se o modelu Zeekr MIX, a ovo su navodno njegove prve prave fotke.

Radi se o električnom MPV monovolumenu koji ima vrlo prepoznatljiv i oku privlačan spoljašnji izgled, prostran je iznutra kao i svi električni modeli, a u kompaniji kažu kako je porodično orijentisan, nešto slično kao VW ID.Buzz. Ipak razlikuju se po dizajnu – dok je ID.Buzz retro dizajniran Zeekr MIX ima moderne linije.

Što se dimenzija tiče, dužine je 4688mm, širine 1995mm i visine 1755mm, te ima međuosovinski razmak od 3008mm. Drugim riječima platformu dijeli s modelom Zeekr 007. Vanjski izgled je prepoznatljiv aerodinamičan, kažu kako su inspiraciju našli u kineskoj svemirskoj stanici Tiangong, tako da djeluje i futuristički. Uz veliki panoramski krov uklonjene su i klasične ručke za otvaranje. Prepun je kamera, pomoćnih funkcija za vozača, a kao opcija dolazi i LiDAR (Light Detection and Ranging). Spomenimo i točkove od 19 i 20 inča, tako da izgleda prilično moćno. Isto tako, kupci će moći birati model s 5 sjedala ili 3+3 sjedala.

Što se pogona tiče radi se o vrlo moćnom 310kW elektromotoru koji ima maksimalnu brzinu od 180km/h. Baterija bi trebala biti kapaciteta 86kWh NMC, a sve ćemo konkretno saznati idući mjesec kada je predviđena i zvanična premijera na 2024 Beijing Auto Showu.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije