Mogućnosti

Alfa Giulietta za 2018. godinu

Alfa Giulietta za 2018. godinu
Alfa Giulietta za 2018. godinu

Promjena prioriteta u kompaniji Alfa Romeo dovela je u pitanje razvoj nasljednika aktuelne Giuliette, ali mnogi fanovi italijanskog brenda voljeli bi da vide novu generaciju ovu kompaktnog hečbeka na putevima.

U razgovoru za "Autocar" na sajmu u Ženevi, šef Alfe, Reid Bigland, kazao je da je kompanija trenutno više fokusirana na globalnu prodaju svojih automobila nego na evropsko tržište, a poznato je da su i Giulietta i MiTo modeli namijenjeni prije svega kupcima u Evropi. 

Kako su nosioci Alfine "globalne ofanzive" nova Giulia i SUV Stelvio, ostaje nepoznanica kako će se u toj kompaniji odrediti prema eventualnim nasljednicima pomenuta dva hečbeka. Za MiTo se i ranije spekulisalo da neće dobiti nasljednika, dok se u planovima jedno vrijeme spominjala nova Giulietta. 

Aktuelna Giulietta pojavila se sada već davne 2009. Po današnjim mjerilima, kada se nove generacije modela automobila lanisiraju na svakih 6-7 godina, smatra se da je već predugo na tržištu i da joj se bliži kraj životnog vijeka. 

U slučaju da se u Alfi predomisle i ipak opredijele za novu Giuliettu, mogli bi da iskoriste stilski jezik koji je primjenjen na najnovijim modelima ovog proizvođača. Tako bismo dobili jednu potpuno savremenu Giuliettu, dinamičnih linija, koja bi mogla da izgleda kao automobil sa nezvaničnog rendera koji vam prenosimo, a čiji dizajn potpisuje X-Tomi Design. 

Efektnom izgledu automobila doprinosi i izbor boje spoljašnjosti ali i sportski paket Quadrifoglio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije